Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kako se riješiti migrene u nekoliko koraka

Kako se riješiti migrene u nekoliko koraka

Simptomi migrene različiti su od obične glavobolje, znajte ih prepoznati

Migrena je glavobolja koja se ne javlja prečesto, nego periodično i često je povezana s nekim istaknutim uzrocima poput hormonalnih promjena, jake izloženosti stresu ili naglih promjena vremenskih prilika.

Migrenu od ostalih vrsta glavobolja razlikuje nekoliko simptoma tipičnih baš za nju, a to su: pulsirajuća snažna glavobolja koja onemogućava normalno funkcioniranje organizma tijekom dnevnih obaveza, osjetljivost na svjetlost i zvukove. Također traje duže nego obična glavobolja, a to je najčešće 24 sata, iako u nekim težim slučajevima i bez liječenja, može trajati i do 72 sata. Migrenska glavobolja često može biti popraćena mučninama i jakim povraćanjem.

Vrlo zanimljiva činjenica vezana uz pojavu migrene je da od nje više i češće pate žene nego muškarci, osobito zato što se veže uz hormonalne promjene, mjesečnicu ili menopauzu. Kod vrlo osjetljivih osoba, migrenu mogu izazvati i pojedine vrste namirnica i hrane poput određenih sireva i konzervirane hrane, pa čak i čokolade.

Obzirom da je vrlo važno znati prepoznati migrenu, te da joj u pojedinim slučajevima i prethode određena upozorenja poput poremećaja osjeta ili nemogućnost reguliranja motorike, kao i bljeskanje u očima, može ju se naučiti kontrolirati i reagirati na vrijeme. Bitno je poznavati nekoliko važnih koraka s kojima možete krenuti u borbu protiv migrene, kratkoročno, ali i dugoročno.

 
PROMJENA PREHRANE


 
Zdrava prehrana je čimbenik koji utječe na mnogo stvari u organizmu, pa tako i na smanjenje pojave migrene. U slučaju da živite na način na koji vam je vrlo teško voditi računa o zdravoj prehrani, krenite korak po korak i u vašu svakodnevnicu insertirajte malo po malo zdrave navike koje ćete kasnije jednostavno naučiti prihvatiti kao dio vašeg života.
1/4
 
Komentari
+2
 
angel0000
  • 11.1.2019 15:07:00
  • Bodova: 64808
  • Prijavi
Tko god da je autor ovog članka, očito nikad nije imao migrenu...