Dragana Jovanović otvorila prvi regionalni antistresni seminar za žene iz poslovnog sektora

Dragana Jovanović otvorila prvi regionalni antistresni seminar za žene iz poslovnog sektora

Na seminaru je sudjelovala i diva Radojka Šverko

Proteklog vikenda, 9. i 10. travnja, u Hrvatskoj je održan je prvi regionalni antistresni seminar 3R-Recharge, Renew, Reboot, a održao se na loklaciji Bluesun hotela Kaj u Mariji Bistrici, nedaleko Zagreba.

Seminar je otvorila najpoznatija health, life i business coacherica u regiji, Dragana Jovanović iz Beograda i to svojim programom Dan za Tebe: Tajne dobre energije.

U seminaru 3R koji je prvi ovakav regionalni seminar na temu upravljanja stresom na radnom mjestu specifično namijenjen uspješnim i poslovnim ženama, sudjelovale su brojne hrvatske managerice i poduzetnice. Seminaru su se pridružile  i medijske djelatnice, ali i posebne gošće, među kojima je sudionice posebno oduševio dolazak glazbene dive Radojke Šverko, koja je sudjelovala u seminaru Dragane Jovanović.

Jedan od svojih programa kojeg je sudionicama predstavila renomirana coacherica Dragana Jovanović bila je i posebna  yoga za zaposlene, poseban program vježbi koje se primjenjuju na poslu, tijekom radnog dana, a vježbe je Dragana Jovanović osmislila tako da promptno obnavljaju i aktiviraju energiju, u što su se jučer uvjerile i same sudionice. Također, u sklopu svog Dana za Tebe: tajne dobre energije, Dragana Jovanović, sudionicama je predstavila i svoj bestseller "Sreća je u nama" i najavila izlazak svoje nove knjige "Uspjeh je u nama".

Seminar 3R svečano je otvorio Petar Krvarić, direktor marketinga Bluesun Hotels & Resorts grupe koja je partner ove nove edukativne platforme za poslovne žene, a kojom se skreće pažnja na važnost upravljanja stresom u radnom okruženju. Naime, prema istraživanjima Europske agencije za zaštitu i zdravlje na radu (EU-OSHA), stres je drugi najčešći prijavljeni zdravstveni problem u vezi s radom u Europi i odgovoran za više od polovice izgubljenih radnih dana, bolovanja i uzrok nezgoda na poslu. Ukupni troškovi prouzročeni stresom procjenjuju se u Europi na 240 milijardi eura godišnje, a poslodavci u Europi, što mnogi ne znaju, imaju čak i zakonsku obvezu procjenjivati i upravljati stresom i psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu.

Nakon seminara Dragane Jovanović, seminar se nastavio uz predavanje o dobrobitima konoplje u zdravoj prehrani i sjajnim kulinarskim showom kojeg su održale Marina Zubak i Romina Mlinarević iz hrvatske tvrtke Konoplja & co., a zaključno predavanje prvog dana 3R seminara održala je Udruga Slobodni maseri, čiji su djelatnici svim sudionicama predstavili dobrobiti uredske masaže, u sklopu svoje "Kampanje za zdrava radna mjesta".  Tijekom završnog dana seminara 3R, s poduzetnicama je radila dr. Meri Bura, iz Holističkog centra Mulier.

U sljedeći seminar, koji će se održati već lipnju, uključit će se i poduzetnice iz Bosne i Hercegovine i Srbije, jer, kako je i na netom održanom premijernom 3R programu naglašeno, sve ih, bez obzira na državu iz koje dolaze, spaja potreba za antistresnim programima i potreba za usvajanjem antistresih alata i tehnika koje mogu primijeniti u svojoj svakodnevici.

 
 
Komentari
+2
 
stiponja79
  • 12.4.2016 16:37:50
  • Bodova: 59953
  • Prijavi
Bravo za ideju