Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Debljaš se, a ne znaš zašto? Upale u tijelu su možda krivac, a uvođenje ovih jednostavnih navika može pomoći

Debljaš se, a ne znaš zašto? Upale u tijelu su možda krivac, a uvođenje ovih jednostavnih navika može pomoći© Pexels

Kronične upale povezane su s debljanjem, ali i s razvojem mnogih bolesti. Izuzetno je važno sanirati ih na vrijeme i očuvati zdravlje. Uvođenjem novih navika, upale se mogu smanjiti

Upale mogu biti i dobre i loše za naše tijelo. S jedne strane nam pomažu da se obranimo od različitih infekcija i ozljeda, dok s druge strane kronične upale mogu biti uzrok različitih bolesti. Debljanje, različite bolesti srca, rak, dijabetes, bubrežne bolesti i mnoge druge bolesti mogu krenuti od upala.
Liječnici danas smatraju da rana dijagnoza i liječenje kroničnih upala može smanjiti rizik od različitih bolesti i smrti. Kako bi se smanjila upala u tijelu važno je smanjiti stres, zdravo jesti, ali i uvesti neke jednostavne zdrave navike koje mogu pomoći. Stručnjaci predlažu ove navike za uspješno smanjivanje upala u tijelu.

Nemoj zaboraviti da sve počinje malim koracima, pa tako i briga o zdravlju. 
 
1. Masaža

Ne moramo ti reći kako  su masaže zdrave i da ćeš se zbog njih osjećati odmorno, ali tu ima puno više od samog opuštanja. "Masaže smanjuju razinu hormona stresa. Ljudi misle da je to luksuz, ali ne bi trebao biti", objašnjava nutricionistkinja Lori Shemek.

Budući da učinci masaže traju kratkoročno, treba na njih ići redovito. Stručnjakinja predlaže masažu svaka dva tjedna. Nemoj se brinuti ako nisi u mogućnosti ići na masažu cijelog tijela. Istraživanja pokazuju da čak i masaža vlasišta u trajanju od 15 minuta može utjecati na snižavanje razine kortizola, hormona stresa, i krvnog tlaka.
 

via Tenor
1/5
 
Komentari
+2