Što snovi u trudnoći stvarno znače?

Što snovi u trudnoći stvarno znače?

Podsvjesne poruke mogu postati intenzivnije u blaženom stanju

Zamislite, dva sata ujutro je, vi se znojite, uzdišete, stežu vam se mišići... i usred ste jednog od najboljih orgazama koje ste ikad doživjeli otkada ste mogli uskočiti u svoje hlače normalne veličine. A sada zamislite ovo – prevrnete se na bok, vidite svog supruga kako čvrsto spava i hrče istu melodiju kao i svake noći i shvatite da ste upravo imali vruću aferu s najzgodnijim komadom kojeg ste ikad vidjeli. Brzo zatvorite oči i nadate se da će se san nastaviti ondje gdje ste stali. Ali ništa od toga. Komad je s buđenjem nestao. Dobrodošli u svijet čudnih, neobičnih trudničkih snova koji uvijek djeluju kao da su stvarni.

Vaš vam snovi govore nešto. Obratite pozornost jer imaju važne informacije za vas. Zašto snovi kod trudnica mogu biti toliko intenzivni i djelovati kao da su zbilja stvarni? Saznajemo zašto je to tako i što vam vaša podsvijest pokušava reći.

Zašto sanjamo?

Snovi su odraz emocionalnog stanja. A nije nikakva tajna da buduće mame mogu, što se toga tiče, biti toliko nepredvidive, kao da su na emotivnom vrtuljku. Osjećaj uzbuđenja, straha i anksioznosti ne samo da utječe na svakodnevni život, već utječe i na vaš san.

Intenzitet i interpretacija je drugačija za svaku ženu, ovisno o stresovima kojima su izložene. Planirana trudnoća može potaknuti pozitivne snove o licu djeteta ili prvom hranjenju. S druge strane neplanirana, iznenadna trudnoća može izazvati noćne more u kojima se nečem/nekom pokušava pobjeći cijelu noć. Ovi intenzivni, „stvarni“ snovi imaju drugačije scenarije u svakom tromjesječju jer se vaše emocije mijenjaju kao se bližite kraju trudnoće.

Saznajte koji su najčešći trudnički snovi, njihovo značenje i novi pogled na to kako vam mogu pomoći da se pripremite za majčinstvo.

Dragi izgubila sam bebu!

Prvo tromjesečje: snovi o gubitku ključeva ili drugih stvari, zaboravljanje nahraniti bebu ili situacija u kojoj ste je izgubili ili zaboravili negdje.

Tumačenje: Ovako se iskazuje vaš strah da nećete biti dovoljno dobra majka. Ne brinite sve će biti u redu. Samo se prisjetite koliko je žena prije vas prolazilo kroz iste probleme i muke.

Divlji seks

Drugo tromjesečje: snovi o seksu s mužem ili nekim drugim.

Interpretacija: Ovo može ukazivati na nekoliko stvari. Ili su vam hormoni povišeni, pa vam značajno povećavaju želju za seksom ili vam fali seks iz kojeg god razloga – izgubili ste želju za seksom ili vi ili vaš partner, možda vas je strah da djetetu ne naškodite (iako se to neće dogoditi), možda vas unaprijed brine hoćete li imati vremena za intimni život jednom kada dijete dođe...

Lice djeteta

Treće tromjesečje: život s djetetom, pripremanje za njegov dolazak, držanje i hranjenje djeteta, igranje s bebom...

Interpretacija: Vaše tijelo se priprema za dolazak djeteta i vaša podsvijest zamišlja kako će se sve to zapravo izgledati. Ovo može biti veoma korisno jer vas priprema za sve što ćete morati obavljati jednom kad beba dođe. Mijenjanje pelena i istovremeno kuhanje ili čišćenje je veoma često za majke, pa ćete i vi naučiti obavljati više stvari odjednom. Vaši vas snovi pripremaju za to.

Zatočenost

Svako tromjesečje: Osjećaj zatočenosti na nepoznatom mjestu, trčanje kroz tamni tunel ili utapanje.

Interpretacija: Strah vas je da ćete izgubiti vlastitu slobodu. Ovaj san utjelovljuje razlog zašto je razumijevanje trudničkih snova toliko važno. Ako shvatite i razumijete da će vam se život uistinu u potpunosti promijeniti, to će vam olakšati život kad beba dođe. Morat ćete više stvari raditi odjednom, vaš život će se početi okretati oko tog malenog bića i morat ćete se boriti da pronađete dodatno vrijeme za sebe, partnera i ostatak obitelji. I još mnogo, mnogo toga... Ako ovo shvatite i prihvatite, majčinstvo će vam biti puno lakše.  

 
Komentari
+2
 
goga_
 • 31.12.2009 13:22:06
 • Bodova: 105231
 • Prijavi
[QUOTE=pero]Gordana i skorpionka, nemajte brige - kad sanjate da je netko umro, produžili ste mu život :) [/QUOTE] Hvala lakše se diše odmah
Moderator
pero
 • 31.12.2009 11:24:18
 • Bodova: 14596
 • Prijavi
Gordana i skorpionka, nemajte brige - kad sanjate da je netko umro, produžili ste mu život :)
goga_
 • 31.12.2009 9:36:03
 • Bodova: 105231
 • Prijavi
Zanimljiv članak i ima nešto u tome.Ja se već par noći borim u snu s ogromnom boli,prije dva dana sam sanjala da mi je sestra umrla UŽAS a noćas sam joj bila na grobu!!!!!!Cure kaj to znači?Grozan osjećaj da se budim sve uplakana i histerična od tog sna
zuzi
 • 30.12.2009 21:52:53
 • Bodova: 5352
 • Prijavi
trudnice su ponekad i manijakalne. to je nadam se zbog hormona. oni majčinski osjećaji - nikome te nedam!! ti si moja beba i samo moja. ali kod mene je strah bio opravdan. baka se uvaljivala i nametala (dobronamjerno, ali tu mač) u brizi i njezi oko djeteta. al otkantala sam ju i durila se. kad je mali postao zvrk, odjednom su svi počeli uvažavati činjenicu da mali treba svoju mamu. ha,ha koja fora. dok je bio beba, svi su htjeli da malog ostavim na kojih dva sata "da se malo odmorim". a i ja sam bila ludača. zašto nisam, pitam se sad....
magnolija
 • 30.12.2009 21:39:47
 • Bodova: 32350
 • Prijavi
ajme zuzi naježila sam se
zuzi
 • 30.12.2009 21:35:12
 • Bodova: 5352
 • Prijavi
fora, sjećam se da sam prije rođenja prvog djeteta sanjala 4-godišnjeg plavog dječaka, vrlo bistrog i spretnog, pametnog itd a ja sam ga prvi puta vidjela. tek kad je imao 4 god. i mislila sam tada u snu, konačno sam i ja došla na red vidjeti svoje dijete... kako je divan, pametan, lijep... blabla ... i evo, sad se taj moj sin približava svojoj 4toj godini. i identičan je onoj slici iz sna. sad mi je to nevjerojatno. koja slučajnost, kakva precizna imaginacija. uglavnom, očito sam postajala posesivna prema djetetu i bojala sam se da ću ga morati dijeliti a ne samo i to nego sam se pribojavala da će mi ga bake ili rodbina uzeti. ovaj je članak jako točan, gledajući iz svojeg iskustva
_jagoda_
 • 30.12.2009 15:36:50
 • Bodova: 8599
 • Prijavi
Jojjj, ja sam sanjaLa užasan san prije par noći, biLo je tako grozno i doimaLo se potpuno stvarno....Užasno sam pLakaLa u snu, a kako i ne bi, a čuLa sam da to i nije baš neki dobar znak...ugL., sanjaLa sam da su mi dragog smrtno upucaLi...joj ja sam biLa sva u šoku, i od tuge nisam ni na pogreb otišLa... Sad me fuLL strah i kad god se čujem s dragim govorim mu da se čuva i pazi na sebe... :((