Smršavite nakon poroda poput hollywodske zvijezde

Smršavite nakon poroda poput hollywodske zvijezde

Kako se hollywoodske zvijezde bore s viškom kilograma nakon trudnoće

Poznate zvijezde poput Halle Berry, Tori Spelling, Jennifer Lopez i Nicole Richie već nekoliko tjedana nakon poroda izgledaju savršeno. Mnoge se žene pitaju koja je njihova tajna – kako brzo vratiti liniju nakon trudnoće?

Kako bi saznali odgovor i otkrili da li i mi „obični smrtnici“ možemo tako izgledati nekoliko tjedana nakon poroda, novinari lista Daily News su postavili to pitanje plastičnom kirurgu, osobnom treneru i novopečenoj mami.

Samo 4 tjedna nakon što je rodila trećeg sina Myla, 33-godišnja Nicelle Herrington se već riješila 11 od ukupno 13 kilograma koliko je dobila tijekom trudnoće. Kako joj je to uspjelo?

„Dojenje - to je moja najveća tajna“, kaže glumica. Žena tijekom svakog dojenja izgubi 500 kalorija, što se zbraja jer većina dojenčadi jede svaka 2 sata.

"Dojenje i korištenje pumpice za izdajanje su dobar način za brzo mršavljenje", kaže dr. Anthony Griffin, voditelj Instituta za kozmetičke operacije u Beverly Hillsu. No to nije uvijek dovoljno za mame koje se brzo žele riješiti suvišnih kilograma. Dr. Griffin je stručnjak makeovera za mame – on radi smanjenje trbuha, podizanje grudiju i liposukciju za mame koje se žele vratiti u tijelo prije trudnoće u kratkom roku.


Jennifer Garner prije i 3 mjeseca nakon poroda na dodjeli Oscara

„Obično čekamo 6 mjeseci nakon poroda kako bi napravili makeover. Većina žena do tada već počne raditi s nutricionistom i trenerom, i obično gube po pola kilograma tjedno. No žene imaju probleme s gubitkom svih trudnoćom dobivenih kilograma, čak i ako su na dijeti i vježbaju. Problem s trudnoćom je da vam sve naraste – no ne vrati se sve u oblik u kojem je bilo prije.“ Pa ipak, kaže da ne koriste sve poznate mame plastične operacije kako bi smršavile. „Žene se ne debljaju onako kako su se prije debljale. Pogotovo u Los Angelesu – ne možete ni reći da li su uopće trudnice“, dodaje dr. Griffin.

„Mislim da se svaka žena želi udebljati samo u predjelu trbuha i grudi!“, kaže Herrington, „Pretpostavljam da mojih 13 kilograma nije previše za nakupiti u trudnoći, no svakako je više od onog koliko sam se željela udebljati.“
Ona kaže da je bila aktivna i prije nego je zatrudnjela i odlazak na fitness ubrzo nakon poroda joj je puno pomogao.


Jessica Alba se za samo 4 tjedna vratila na kilažu prije trudnoće

„Većina liječnika savjetuje da pričekate 6 tjedana prije nego počnete vježbati, no ako niste imali problema pri porodu, možete početi vježbati već nakon trećeg tjedna. Tako sam počela s dužim šetnjama po parku, loptala se sa drugo dvoje djece i slično. Zašto dizati utege kad možeš nositi hranu za djecu u park?“

Nemaju sve žene sreće s jednostavnim, prirodnim porodom. Preko 30% žena danas rađa carskim rezom, što je 46%-tni porast od 1996.g. Većinu takvih poroda savjetuje liječnik, a mnoge se žene same odlučuju za carski rez jer im se sviđa mogućnost odabira datuma poroda te izbjegavanje boli i mogućeg pucanja međice kod prirodnog poroda.


I nakon tri trudnoće, Victoria Beckham nosi konfekcijski broj 32-34

Sve se više slavnih mama, poput Christine Aguilere, Victorie Beckham  i Elizabeth Hurley odlučuje na carski rez. Iako se radi o većoj operaciji, dr. Griffin kaže da, kad govorimo o mršavljenju, proces zacijeljivanja zapravo radi u njihovu korist.

„Nakon carskog reza, sagorijevate mnogo kalorija radi zacijeljivanja. To je ozbiljan kirurški zahvat – reže se kroz abdominalni zid i maternicu“, objašnjava. „Vaše se tijelo pokušava zacijeliti što stimulira vaš metabolizam. Osim toga, obično ste prvih nekoliko dana nakon poroda na tekućoj hrani. Možete izgubiti oko 4,5 kg u kratkom periodu. Uz to, ako pripazite na prehranu i vratite se vježbanju, možete izgledati odlično.“


Slike Angeline Jolie nakon prve trudnoće govore same za sebe

Kad postanu spremne za tenisice i vježbanje, nove mame moraju biti uporne kako bi smršavile, kaže osobni trener Kedrick Fink. On kaže da žene tijekom trudnoće preplavi relaksin, hormon peptid, koji pomaže kod opuštanja zglobova koji sudjeluju pri porodu. Obično se razgradi 6 do 12 mjeseci nakon poroda. „Možete iščašiti rame ili uganuti zglob jer se naprežete preko svojih granica, a da toga niste ni svjesni“, kaže Fink. Također preporuča dojenje prije vježbanja, jer dojenčad često neće jesti ako su im majke prethodno vježbale, vjerojatno zato jer se tijekom vježbanja oslobađa mliječna kiselina.


Julia Roberts je 3 mjeseca nakon poroda izgledala izvrsno

Sve u svemu, tim stručnjaka se slaže da razina tjelesne aktivnosti prije trudnoće igra veliku ulogu u ženinu oporavku nakon poroda. „Ne možete od tijela koje nikad nije vježbalo, očekivati da se odjednom nakon poroda vrati u formu“, upozorava Fink, „a čak ako i napravite plastične operacije za brži početak, možda ćete izgledati mršavije, ali nećete biti snažniji.“

Izvor:
www.nydailynews.com

 
Komentari
+2