Povećaj svoju plodnost na prirodan način

Povećaj svoju plodnost na prirodan način

Ovi jednostavni savjeti pomoći će tebi i partneru da ispunite veliku želju proširenja obitelji

Mnogo žena ima problema sa začećem djeteta. One koje jako žele bebu, ali iz nekog razloga već neko vrijeme ne uspijevaju zatrudnjeti, često postaju frustrirane i depresivne jer koliko se god trudile i kakve god savjete isprobale ništa im ne pomaže. Ipak, ima dosta prirodnih načina koje mogu pomoći povećati plodnost i pomoći proces začeća. Ako više ne znaš što poduzeti - zajedno s partnerom isprobaj ove savjete...
 
Bez pušenja i stresa

Kao prvo, ti i tvoj partner prestanite pušiti. Brojna istraživanja su dokazale da muškarci pušači imaju 18 posto manje spermija od nepušača. Pušenje smanjuje i broj spermija, ali i njihovu kvalitetu. I u žena je pušenje štetno, ono produljuje vrijeme začeća, ali povećava i šanse za potpunu neplodnost. Dokazano je da pušači za vrijeme liječenja neplodnosti moraju primati veće doze lijekova od nepušača. I pasivno je pušenje štetno za žene koje pokušavaju zatrudnjeti. Ako godinama pušiš, ipak nije sve izgubljeno. Istraživanja su pokazala da se muškarcima koji prestanu pušiti količina sperme povećala za osam puta. Prestanite oboje pušiti i izbjegavajte dim cigarete i lakše ćeš zatrudnjeti.

Još jedan važan faktor koji negativno utječe na plodnost je stres. Mnogo je istraživanja pokazalo kako metode rješavanja stresa povećavaju plodnost. Puno je žena lakše zanijelo samo zato što su naučile kako se pravilno opustiti. Iako je neplodnost vrlo stresna, probaj to vrijeme u kojem pokušavaš začeti plod vaše ljubavi, doživljavati kao radosno iskustvo za koje treba vremena. Naučiti kako se nositi sa svakodnevnim stresom jer je to možda put do tvoje trudnoće.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Clark (@getpregnantpodcast) on

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
merida
  • 1.3.2019 21:15:29
  • Bodova: 23180
  • Prijavi
Stres je najveći problem kod većine ljudi. A zdravstveni problemi koji uzrokuju neplodnost i probleme prilikom začeća su druga priča.
brineta_25
  • 1.3.2019 4:45:04
  • Bodova: 7801
  • Prijavi
Odlični savjeti, samo kako izbaciti stres? Najlakše je reći :Nemoj se nervirat, ali ljudima je prirodna reakcija. Kada kažem da se neću nervirat u meni kipi zatomljena ljutnja cijeli dan.
vmarina
  • 28.2.2019 14:31:40
  • Bodova: 50889
  • Prijavi
Prestanite brinuti o svemu i opustite se, to je nabolji lijek.