Odobrili stručnjaci: Šest trikova za brže začeće

Odobrili stručnjaci: Šest trikova za brže začeće© Profimedia.hr

Odluka o potomstvu jedna je od najvećih u životu, a kako bi se lakše ostvarila pročitaj što kažu stručnjaci

Razgovarali ste i dogovorili, želite imati dijete i prestali ste koristiti kontracepciju. Želite trudnoću čim prije? No, naše tijelo ne radi na gumb, moramo mu pomoći, a najbolje se u međuvremenu pripremiti kako biste se čim prije veselili plusiću na testu za trudnoću.
 


Prije nego se prepustite sudbini, evo nekoliko korisnih i brzi savjeta kako povećati šanse za brzo začeće! Da biste doista povećali vjerojatnost brze trudnoće, razmislite o svom načinu života. Prvi savjet i vrlo važan, ako pušite odmah trebate prestati i ovo vrijedi za oboje jer cigarete utječu na plodnost. Ne treba posebno naglašavati koliko štetnih kemikalija sadrže cigarete. Odbacite cigarete i vaše zdravlje će vam biti zahvalno.


(Foto: Pixabay)

U nastavku pročitaj još korisnih savjeta za brzo začeće i zdravu trudnoću:


Koliko je potrebno vremena da dođe do začeća?

Uglavnom ako je par zdrav i ima česte, nezaštićene spolne odnose doći će do začeća u roku od godinu dana. Studija klinike Mayo pokazala je 28 posto parova ostvarilo trudnoću nakon mjesec dana, no nakon tri mjeseca taj broj porastao je na 70 posto, 81 posto nakon šest mjeseci i 92 posto nakon 12 mjeseci.

Dakle, za one koji su u ranim tridesetima ili mlađi uobičajeno je do uspjeha dođe u roku godinu dana. To je zato što tehnički, imate samo 1 naprama 5 šanse za začeće svakog mjeseca, tako da sreća igra veliku ulogu u tome koliko će dugo trajati proces, čak i ako pomno pratiš svoj ovulacijski ciklus. Ako imaš više od 35 godina i nisi trudna nakon šest mjeseci, možda bi trebalo posjetiti liječnika i s njim se konzultirati.
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2