Najbolje seks poze u trudnoći

Najbolje seks poze u trudnoći© Pixabay

Vaše novo, blaženo stanje ne značida ne možete uživati u seksu

Tijekom trudnoće možemo naići na mnoštvo savjeta oko toga kako bismo se trebali pripremiti za dolazak djeteta, koju hranu je najbolje konzumirati, a koju potpuno izbjegavati, što trebamo zaobilaziti u širokom luku, koje vježbe raditi u trudnoći i mnoge druge. Ipak, postoje neke teme koje su još uvijek pomalo tabu u društvu, osobito kada je o trudnoći riječ. Jedna od njih je i seks tijekom trudnoće.

Ako se pitaš je li seks u trudnoći uopće siguran i poželjan, odgovor na to pitanje najbolje ćeš dobiti kroz otvoreni razgovor s tvojom liječnicom. U slučaju da je riječ o zdravoj trudnoći u kojoj nema apsolutno nikakvih prepreka i ako ti je ona dala zeleno svjetlo, na tebi je samo da se opustiš i istražiš koje poze su najbolji izbor.

Na početku trudnoće, kada tvoj trbuh još nije velik i ne osjećaš se toliko nespretno, moguće je ostvariti bilo koju pozu koja se nalazi u Kama Sutri, uz uvjet da se osjećaš udobno i opušteno. Velika prednost što se seksa u ranoj trudnoći tiče je što ženama hormoni pomalo divljaju i javlja im se simptom povećanog libida, stoga ti to može biti dodatni poticaj za činjenicu da trebaš naučiti osluškivati potrebe i signale koje ti tijelo šalje.

VJEČNA KLASIKA - MISIONARSKI POLOŽAJ
Za one trudnice koje su u prvom tromjesječju vrlo umorne, najidealniji je misionarski položaj jer u njemu žena može uživati bez prevelikih tjelesnih napora i naprezanja mišića
.
SJEDEĆI POLOŽAJ
Kada muškarac sjedi, a žena je na njemu, to joj omogućava intenzivniji užitak, ponajprije zbog mogućnosti dublje penetracije. Kada se tvoj trbuščić već počinje nazirati i rasti, u ovom položaju možete ulaziti u seksualne avanture sve dok god ti to ne počne stvarati problem i neugodu zbog samog položaja.

BOČNI POLOŽAJ
Ovaj položaj je također odličan za žene kojima se u trudnoći teško pomicati, a žude za seksualnim užitkom. Važno je da pronađeš udoban položaj i smjestiš se tako da tvoj muškarac može s lakoćom penetrirati i činiti sve što ti odgovara. Možete si čak pomoći i pomagalima kao što su jastuci ili posteljina koju možete podmetnuti da vam bude udobnije i zabavnije.

NAKON 20. TJEDNA
Sve do 20.tjedna, u slučaju da nema zabrinutosti od strane tvoje liječnice, možete se poigravati gotovo svim pozama jer su sve prilično sigurne. Ipak, nakon 20.tjedna vrijeme je da lagano pripazite i da počnete izbjegavati položaje poput misionarske poze. U toj pozi, nakon 20.tjedna, može se dogoditi da maternica koja se prirodno poveća zbog rasta bebe, počne stvarati pritisak na aortu, glavnu srčanu žilu. To može značiti mogućnost da će protok krvi u posteljicu biti smanjen. Osim toga, možete izvoditi sve poze u kojima se ne stvara pritisak na sam trbuh.
 
Komentari
+2