Kako saznati spol djeteta na prvom ultrazvuku?

Kako saznati spol djeteta na prvom ultrazvuku?

Ramzijeva metoda prema položaju placente otkriva spol djeteta

Prije doba ultrazvuka trudnicama se predviđao spol djeteta prema izgledu trbuha, što se više-manje pokazalo da je riječ  o „bapskim pričama“.

U današnje vrijeme, u doba 2D, 3D i 4D ultrazvuka spol djeteta se gotovo sa stopostotnom sigurnošću može odrediti u petom ili šestom mjesecu trudnoće, a s naprednijim ultrazvucima ponekad i ranije.

No, sigurno niste mislili da spol svoje djeteta možete s velikom sigurnošću znati odmah nakon prvog ultrazvuka i prije samog liječnika koji vas je pregledao.

Naime, istraživanje koje se provodilo punih 10 godina, na 5300 trudnica, a kasnije je nazvano „Ramzijeva metoda“ (prema doktoru Sadd Ramziju), pokazalo je da se već na prvom ultrazvuku prema položaju placente, odnosno je li s lijeve ili desne strane, može s 97 postotnom sigurnošću odrediti spol.

Konkretno kod 97,2 posto dječaka placenta i horionske resice nalaze se s desne strane u maternici, a kod djevojčica u 97,5 posto slučajeva placenta i horionske resice nalaze se s lijeve strane.

Prema tome, istraživanje i dobiveni rezultati trebali bi biti prilično pouzdani ili se ipak isto radi o još jednoj „bapskoj priči“?

Zato, ako želite i sami potvrditi teoriju, a trudni ste ili ste bili trudni, pogledajte slike ultrazvuka.

Što mislite, je li metoda točna?
Foto: © nenetus - fotolia
 
Komentari
+2
 
ivanqa
  • 30.6.2015 20:54:22
  • Bodova: 686
  • Prijavi
Obje trudnoće sa desne strane i oba puta CURKE !
sanela238
  • 16.6.2015 11:46:50
  • Bodova: 12428
  • Prijavi
Po mojoj metodi i pogledu na slike sa uzv je točno sve kako sa i pročitala!!!!!!! iznenađena sam!!