Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Curica ili dečko? Zabavne bapske priče koje 'otkrivaju' spol bebe u trbuhu

Curica ili dečko? Zabavne bapske priče koje 'otkrivaju' spol bebe u trbuhu© Depositphotos.com

Zabavne bapske priče

Bez obzira na to da li čekate prvo dijete, drugo ili pak treće dijete, otkrivanje spola djeteta uvijek je uzbudljivo. Iako nije važno hoće li biti curica i dečko, jer jednako ćete ga voljeti bez obzira na spol, ipak je cijela ta situacija iščekivanja vrlo slatka.
 
Činjenica je da je najpouzdanija i najtočnija metoda za otkrivanje spola djeteta jedino ultrazvuk kod ginekologa, no postoje i neki drugi simptomi prema kojima možete nagađati da li nosite curicu ili pak dečka. Isto tako, mnoge majke tvrde da su zahvaljujući vlastitoj intuiciji jednostavno od prvog trenutka znale što nose. Istraživanja su pokazala da je čak 70 posto trudnica po vlastitom osjećaju uspjelo pogoditi djetetov spol.
 
Trudnoća je oduvijek bila plodno tlo za mnogobrojne bapske priče, a ima li u njima istine ili ne, zaključite sami. Neke od najzabavnijih priča o otkrivanju spolova donosimo vam u nastavku.
 
Oblik trudničkog trbuha
 
Ako je trbuh visoko, nosite curicu. Ako pak je malo niže, biti će dečko.
 
Mučnine
 
Žena koja ima jake mučnine sigurno nosi žensko dijete.
 
Ruke
 
Prema bapskim pričama, žena koja tijekom trudnoće ima nježne ruke imati će curicu. Ako pak su ruke suhe i grube, biti će muško dijete.
 
Problemi s tenom
 
Imate li tijekom trudnoće problema s aknama, nosite curicu. Ako vam je ten lijep, imati ćete dečka.
 
Dob
 
Što je otac djeteta stariji, manje su šanse da dijete bude muškog spola
Imate li iznad 35 godina, veća je vjerojatnost da ćete imati curicu.
 
Prehrana
 
Želite li imati curicu, jedite orašaste plodove. Ako pak želite dečka, jedite banane i rajčice.
 
Ako tijekom trudnoće žudite za slatkim, imati ćete curicu. Žudite li za slanim i kiselim, nosite dečka.
 
Strana na kojoj spavate
 
Spavate li tijekom trudnoće više na lijevom boku, imati ćete dečka.
 
Loša cirkulacija
 
Imate li tijekom trudnoće probleme sa cirkulacijom te su vam stopala često hladna, moguće je da nosite dječaka. Trudnicama koje nose curice s tim navodno nemaju problema.
 
Metoda s prstenom
 
Želite li saznati što nosite, uzmite vjenčani prsten i stavite ga na konac. Postavite ga iznad trbuha. Ako se prsten vrti ukrug, imati ćete muško dijete. Kreće li se prsten naprijed-natrag, nosite curicu.
 
Ovo su samo neke od najpoznatijih bapskih priča, odnosno mitova o određivanju spola djeteta, a mnogi od njih su samo - mitovi. Daleko najpouzdanija metoda je ultrazvuk na kojem se već nakon 20. tjedna trudnoće može vidjeti spol.
 
Iako su neka istraživanja pokazala da su žene koje su više jele određenu skupinu namirnica nosile određeni spol, ono što jedemo ipak ne može odrediti djetetov spol. No unatoč tome, tijekom trudnoće vrlo je bitna prehrana koja mora biti zdrava i uravnotežena.
 
Komentari
+2
 
oprezna
  • 24.1.2019 19:28:47
  • Bodova: 138201
  • Prijavi
Podsjetilo me na jednu priču kako se trebaš popiškiti na sodu i ako se jako pjeni muško je ( ako sam dobro zapamtila )