Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

7 znakova da ćete biti odlična mama

7 znakova da ćete biti odlična mama

Prepoznate li kod sebe neki od sljedećih znakova, onda ćete biti odlična mama...

Jeste li ikad razmišljali o tome kakva biste htjeli biti majka? Normalno je razmišljati o tome. Većina žena počinje razmišljati o tome negdje sredinom dvadesetih. Uostalom ako ste u kasnim dvadesetima ili na početku tridesetih, majčinstvo bi u narednih nekoliko godina moglo postati dio vašeg života.

Uloga majke velika je uloga i ne zna se svaka žena nositi s njom. Ipak, ako prepoznajete kod sebe neki od sljedećih znakova, onda ćete zacijelo biti odlična majka. 

Obožavate djecu

Sama činjenica da obožavate djecu puno znači i jedan je od znakova da ćete biti uistinu dobra majka. Volite biti okruženi djecom i smatrate ih simpatičnim malim ljudima. Male su vam bebe naprosto neodoljive i ne možete odoljeti igri s djecom. Sve su to pozitivni znakovi koji upućuju na to da ćete biti odlična majka. 

Nesebični ste

Majčinstvo iziskuje stavljanje tuđih potreba ispred vlastitih. To znači nesebičnost. Briga o sebi također je vrlo važna, no kad ste mama morate biti spremni na činjenicu da će djetetove brige i želje biti ispred vaših. Nesebičnost je vrlo važna karakterna osobina svake žene koja želi postati majka. 

Strpljivi ste

Majke također trebaju biti i strpljive jer s djecom ponekad nije nimalo lako. Ne brinite ako vam nedostaje ova osobina, nju je moguće naučiti. Uz samo malo vježbe, zasigurno ćete biti odlična mama, ako to uistinu želite. 

Razmišljali ste o tome kakva majka biste željeli biti

Ako razmišljate o tipu majke kakva biste voljeli biti, o vrijednostima koje su vam bitne i kojima želite naučiti svoju djecu, to je također jedan od znakova da ćete biti odlična mama. Možda ste razmišljali i o roditeljskom stilu kojeg biste voljeli imati. Dobro je razmišljati o tim stvarima. To su ozbiljne odluke koje je važno razmotriti. 

Smatrate kako su djeca zabavna

Ako vam se djeca ne sviđaju niti su vam imalo zabavna, tada vjerojatno još niste spremni postati majka. Nemojte se siliti i pričekajte dok se u vama ne probude majčinski instinkti. Na kraju krajeva, nije svim ženama predodređeno da budu mame. Smatrate li djecu i njihove nepodopštine zabavnom, to je dobar znak i govori o tome da ste spremni na majčinstvo. 

Shvaćate odgovornost koje majčinstvo sa sobom donosi

Iako ne možete u potpunosti shvatiti odgovornosti koje majčinstvo sa sobom donosi sve dok ne postanete majka, ako ste barem malo svjesni toga, onda ćete zacijelo svom djetetu biti jako dobra mama. Majčinstvo je vrlo ozbiljna stvar i podrazumijeva preuzimanje odgovornosti kakvu ranije u životu vjerojatno niste iskusili. Nakon što postanete mama, više niste odgovorni samo za sebe, već za još jedno malo biće. Imati razumijevanja za to vrlo je važno. To znači da shvaćate što roditeljstvo zahtijeva.

Vodite brigu o sebi tijekom trudnoće

I na samom kraju, ako ste već trudni i vodite brigu o sebi, onda se opustite. To je veliki znak da ćete biti odlična mama. Trudite se i dajete svom tijelu pažnju koja mu je potrebna i to je jako dobro. Normalno je da ste malo nervozni ako očekujete svoje prvo dijete. Vjerojatno ste nervozni jer želite postati najbolja mama što možete i to je samo po sebi jako dobar znak. 

Izvor: parenting.allwomenstalk.com 
Foto: marcolm/Freedigitalphotos.net
 
Komentari
+2
 
moni_mo
 • 16.2.2016 8:27:21
 • Bodova: 8094
 • Prijavi
A kakva je to odlična mama?! Zar takva postoji?! Nastojim biti što bolja mama. U svakoj situaciji nastojim reagirati i ponašati se kako mislim da je najbolje za njih.Postavljala sam granice , to se mora. Najlakše ih je pustiti, i što onda?!Nastojala sam im usaditi da na mene uvijek mogu računati, da se i "najgore" stvari daju nekako već riješiti, ne lagati..., ali sam i davala jasna pravila kojih smo se držali, nekad lakše nekad teže.Biti mama- to je nešto najljepše, a da zna biti teško, itekako zna,
7314
 • 16.2.2016 0:31:27
 • Bodova: 50337
 • Prijavi
Po ovomre, ja uopce nisam dobra mama :/
lejdi
 • 16.2.2016 0:08:28
 • Bodova: 23487
 • Prijavi
Uh, ja bih bila jako loša mama
nina_d
 • 15.2.2016 20:37:01
 • Bodova: 9360
 • Prijavi
Ovaj članak stvarno ničemu ne služi.
mv1
 • 15.2.2016 14:20:44
 • Bodova: 11156
 • Prijavi
Ja ču zanemarit sve ove znakove i reći iskreno da ne mogu biti odlična mama.Trudim se biti dobra mama.Imam bezuvjetnu ljubav.Nastojim imati što bolje razumjevanje.Djeca su mi ispred svih i svakoga.Ono s ćim se več neko vrijeme uporno borim je reći:Ne!!Postavila sam jasno granicu po svim pitanjima.Ne zato što sam stroga nego zbog toga da se sa mojom dobrotom ne manipulira .Kad mama udovoljava u svemu onda je sve super.U protivnom,dijete ide tamo gdje se udovoljava u svemu.Ja se trudim biti djetetu mama,prijateljica oslonac i podrška.