Revolucija među vjenčanicama: Kako odabrati onu idealnu na ekološki održiv način?

Revolucija među vjenčanicama: Kako odabrati onu idealnu na ekološki održiv način?© instagram

Ekološka održivost i osvještenost mijenja svijet mode, pa i svijet vjenčanja. Saznajte kako odabrati vjenčanicu bez da ju platite bogatstvo i naštetite prirodi

Velika skupa bijela haljina napravljena od luksuznih materijala koju nosimo samo jedan dan u životu postala je simbol neodrživosti i ekološke neosvještenosti. S obzirom da je modna industrija drugi po redu svjetski zagađivač, naš pristup modi i kupovini odjeće trebao bi se promijeniti. Fast fashion opterećuje prirodu, pa sve popularniji postaje upravo suprotan termin - slow fashion. Proces proizvodnje, izbor materijala, kupovina i plasiranje tržište u slow fashion smislu bazira se na održivosti, koja bi trebala postati imperativ u našem pristupu životu općenito, a ne samo modi. 

Kako se u te nove trendove uklapaju vjenčanja?

Tradicionalne velike raskalašene zabave na koje potrošimo nevjerojatne svote novca nikako. Ali postoji i druga opcija, osobito kada je riječ o kupovini vjenčanica. Saznajte kako pronaći savršenu haljinu za vaš veliki dan na pametniji i štedljiviji način, a  da istovremeno pomognete i održivosti Zemlje. Od iznajmljivanja haljine do kupovine sacond hand vjenčanice, načina ima napretek. 

 
Dobro se raspitajte o brendu

Jedan od najjednostavnijih načina kako odabrati održiviju vjenčanicu je raspitati se o brendu. Neka vam prioritet budu brendovi koji naglasak stavljaju na ekologiju i pokušavaju u svom poslovanju biti što osvješteniji po pitanju očuvanja prirode. Nekoć je eko moda bila sinonim za grube tkanine i bež tonove, no danas su pronađeni način da proizvod bude eko, a da stil i estetika ne pate zbog toga. 

Provjerite odakle brend nabavlja svoje materijale, kako se i u kojim uvjetima oni proizvode i jesu li njihovi radnici adekvatno plaćeni i već ćete imati puno jasniju sliku o toem je li neki brend održiv ili nije. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kleinfeld Bridal (@kleinfeldbridal)

1/5
 
Komentari
+2