Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Nova kolekcija Aleksandre Dojčinović raskošna je oda mladosti

Nova kolekcija Aleksandre Dojčinović raskošna je oda mladosti

Najiščekivanija modna revija sezone

Deset godina formalnog postojanja na domaćoj modnoj sceni Aleksandra Dojčinović zaokružila je romantičarskom kolekcijom koja bi se najkraće, budući da se snažno naslanja na osamdesete godine, mogla opisati kao oda jednoj mladosti, dizajneričinoj ponajprije, budući da ona sama pripada upravo toj generaciji, ali u njoj će se prepoznati i njezine brojne suvremenice i poklonice. 

U modnom spektaklu uživali su: Severina, Biserka Petrović, Oliver Mlakar, Sandra Perković, Branka Krstulović, Ana Stojić Deban, Tomislav Madžar, Sanja Doležal, Ivona Čulo, Marin Pucar, Lejla Filipović, Danijela Martinović, Nevena Rendeli Vejzović, Tihana Harapin Zalepugin, Anica Martinović, Maja Šuput, Antonija Stupar Jurkin, Ivana Mišerić,  Marija Borić, Ana i Joško Čagalj, Kristina Krepela, Ivana Ergić, Korana Gvozdić, Petra Kurtela, Božena i Igor Lazarević, Duško Modrinić, Ante Vrban, Irena Škorić, Iris Androšević Pinjuh, Grgo Zečić te mnogi drugi.

Riječ je o kolekciji koja naglašava osobnost i šalje poruku da je dozvoljeno baš sve, od robusnog remena preko nježne čipkaste haljinice, snažno naglašenih ramena ili kožnog šorca visokog struka na gležnjače s vezicama od fine imitacije zmijske kože, a koje će iduće proljeće, bez sumnje, ukrasti sve poglede i biti najljepši saveznik Lei Lou haljinama, koje su i dalje u fokusu Aleksandrinog stvaralaštva.
 

Večer obilježena igrama providnog i neprovidnog, čednog i prpošnog, kratkog i dugog, blještavog i mat, nježnog i snažnog kulminirala je višedimenzionalnim haljinama naglašenih silueta i nimalo pritajenog glamura, što znači da nas očekuje modno neustrašivo proljeće prepuno transformacija u svakom smislu. A dozvoljeno će biti apsolutno sve, pa čak i pretjerivanje detaljima koji su u ovoj priči, doduše, toliko međusobno kompatibilni da se zapravo čini kako i jest jedino ispravno istovremeno nositi blještave aplikacije, statement nakit, široko, kožno remenje i zanimljive cipele, uz pomoć kojih čak i najjednostavnije haljine dobivaju predznak raskošne, a ta savršeno ukomponirana nespojivost ostavlja im, kad se sve to skine, neslućene prilike za kombiniranje, čak i u svakodnevnici.
  
Kolekciji je dizajnerica, dakle, ovaj put sukladno prostoru u kojem se revija održala, podarila i jaku umjetničku crtu, a svaka kombinacija postala je na taj način modna minijatura i jedna uokvirena priča njezine karijere u osamnaest slika, koliko je ukupno bilo modela na pisti. Baš sve, od nakita s vlastitim potpisom, cipela, torbica i dodataka, pa sve do upečatljivog metaliziranog make upa bilo je, uz odjeću, dio zaokružene vizije mode kakva je bila nekad i njezine evolucije do današnjih dana. Zato ovo nije bila Aleksandrina nostalgična retrospektiva dosadašnjeg rada, već upravo suprotno, futuristički prikaz prošlosti u Modernoj galeriji, koja uostalom i sama, na isti način, čuva neka od najljepših djela hrvatske rane i kasne umjetničke moderne, na koja je dizajnerica, a osobito na ona potpisana ženskim rukama, željela podsjetiti ovim događajem. Nakon najiščekivanije modne revije sezone, uzvanici su službenim Opel automobilima odlazili na after party u Oris-kuću arhitekture.
 

Foto: Mateja Vrčković
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
 • 29.11.2017 15:10:07
 • Bodova: 21734
 • Prijavi
Ima jako lijepih haljinica , baš sve djeluje posebno , malo drugačije.
dorryy00
 • 29.11.2017 14:11:33
 • Bodova: 27216
 • Prijavi
Za razliku od prošlih kolekcija, ova mi se ne sviđa.
natko1
 • 29.11.2017 11:00:24
 • Bodova: 12676
 • Prijavi
Haljine na početku su joj bile lijepe i nosive, ovo nikako ne (meni)
tkolac26
 • 28.11.2017 18:07:32
 • Bodova: 6622
 • Prijavi
Volim njezin rad i stil koji posjeduje. Obožavam nositi njezine haljine!