Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kako staviti umjetne trepavice?

Kako staviti umjetne trepavice?

Naučite pravilno stavljati umjetne trepavice

Duge i guste trepavice čine vaše oči većima, potpunijima i izazovnijima, no nismo svi blagoslovljeni takvim trepavicama.
Zahvaljujući napretku kozmetičke industrije danas na tržištu postoje razne vrste umjetnih trepavica koje dolaze u raznim stilovima, bojama i veličinama.
Ako ih naučite pravilno stavljati (i izaberete one prirodnije) nitko neće niti posumnjati da te prekrasne trepavice nisu vaše.


Kako nanijeti umjetne trepavice?

1. Podrežite trepavice. Ako je umjetna trepavica duža od vašeg kapka odrežite je s kraja. Ukoliko su trepavice predugačke za vaš ukus skratite ih škaricama koliko god želite kako bi izgledale prirodnije. One bi, naravno, trebale biti duže s vanjske strane i uže prema unutarnjoj strani oka. 2. Želite li prikriti liniju umjetnih trepavica na gornji kapak uz liniju trepavica nanesite tuš za oči. Nanošenje umjetnih trepavica se preporuča nakon što ste na voje trepavice nanijeli jedan sloj maskare. 3. Ukoliko ljepilo koje ste dobili s trepavicama ima aplikator, njime malu količinu ljepila nanesite na rub trepavica. Ako je to ljepilo u tubi istisnite malo na ruku i umočite  rub trepavica, ali pazite da nanesete tanak sloj. Ljepilo možete nanijeti i na čačkalicu i njome ga u tankom sloju nanijeti na rub trepavice.  Malo više lijepila stavite na oba ruba trepavice, jer se ti dijelovi znaju ponekad odlijepiti.4. Nakon što ste nanijeli ljepilo pričekajte nekih 20-ak sekundi da se ljepilo malo osuši. Tako će bolje prianjati i neće se toliko micati na kapku. Trepavice uhvatite pincetom ili prstima i zalijepite na kapak, što bliže liniji trepavica. 5. Lagano prstima, stražnjim dijelom pincete ili drugim krajem čačkalice pritiskajte trepavice na kapak, počevši s unutarnjim dijelom oka prema vanjskom. Vanjske krajeve pritisnite s dva prsta i držite nekih 30-ak sekundi kako biste bili sigurni da se dobro zalijepilo. Ljepilo će kad se posuši postati prozirno.6. Želite li prirodniji look nemojte nanositi maskaru (niti prije nanošenja umjetnih trepavica). No, želite li da se umjetne trepavice bolje spoje s vašim prirodnima nanesite jedan sloj maskare, lagano pridržavajući prstom iza umjetnih trepavica (za svaki slučaj).7. Ukoliko se vidi ljepilo popravite liniju tušem za oči.     
 

Savjeti

 - Individualne umjetne trepavice se nanose na sličan način. Skratite ih na duljinu koju želite i umećite po njihovoj duljini – na vanjskom rubu oka dulje i sve kraće prema unutarnjem. Individualne trepavice možete stavljati i samo kako bi popunili prirodne.  Pincetom uhvatite trepavicu umočite u ljepilo i pritisnite uz liniju vaših trepavica.
   
- Skinite trepavice prije spavanja tako da ih samo lagano odlijepite od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom. Ukoliko ljepilo još uvijek čvrsto drži poslužite se specijalnim preparatom za skidanje trepavica kojeg ste dobili uz trepavice. Ako nemate taj preparat, maleni ručnik namočite u toploj vodi i pritisnite na trepavice kako bi se opustile. Vazelin može pomoći s trepavicama koje su posebno jako zalijepljene. Za koju se god tehniku odlučile, pazite da ih ne skidate na silu jer biste mogle ostati bez dijela svojih trepavica.

- Nakon skidanja i čišćenja (objašnjeno dolje) umjetne trepavice čuvajte u njihovoj originalnoj kutijici kako ne bi izgubile originalni oblik. 

- Za dramatičniji izgled umjetne trepavice stavite i na donji kapak. Želite li ekstra guste trepavice kupite dva para umjetnih i zalijepite ih jedne s drugima pa tek onda stavite na oči.

- Nemojte pretjerati s ljepilom jer ga je stvarno malo potrebno. U protivnom će vam se samo nakupiti na kapku ili čak ući u oko. Zato ga stavljajte aplikatorom ili čačkalicom.


 


Upozorenja

- Ako vam ljepilo uđe u oko skinite umjetne trepavice i vodom nekoliko puta  dobro isperite oko. 

- Koristite samo malu količinu ljepila kako biste izbjegle nezgode.

- Uvijek koristite čiste umjetne trepavice, pincetu i ostali pribor kako biste izbjegli upalu oka. Isto tako nikad nemojte koristiti tuđe umjetne trepavice bez da ih temeljito očistite i dezinficirate.
 
Čišćenje umjetnih trepavica

- Skinite umjetne trepavice i pokušajte s njih skinuti stvrdnuto ljepilo koliko je god to najviše moguće.

- U manju posudicu natočite 100 postotni alkohol i vodu u omjeru 1:1, tek toliko da u nju možete potopiti trepavice, pa to onda i učinite.  Zatim trepavice izvadite stavite na čistu površinu, posudicu ispraznite i operite te ponovo napunite alkoholom i vodom.

- Uzmite gel za umivanje lica i skidanje šminke. Istisnite malu količinu na dlanove i protrljajte. Uzmite jednu po jednu trepavicu i lagano trljajući očistite od maskare. Isperite pod veoma laganim mlazom vode i ponovo nakratko umočite u otopinu alkohola i vode.
- Izvadite trepavice, stavite ih na čistu površinu i raščešljajte četkicom za trepavice. Pustite ih da se osuše.

- Nakon što su se osušile ponovo ih raščešljajte, iz daljine od najmanje 30 cm trepavice posprejajte sa čisto malo laka za kosu te ponovo raščešljajte.

- Uzmite maleni okrugli poklopac (poslužit će čep od plastične boce) i na njega stavite trepavice pridržavajući ih palcem i kažiprstom kako bi one poprimile svoju prirodnu zakrivljenost.

- Uzmite uvijač za trepavice prethodno zagrijan fenom za kosu ( ili električni uvijač za trepavice), obuhvatite cijelu umjetnu trepavicu, pritisnite i držite petnaestak sekundi. Nakon toga je ponovo iz daljine posprejajte s malo laka za kosu.  I eto, tako će vaše trepavice biti čiste, lijepo uvijene i spremne za ponovnu uporabu.


                               

 
Komentari
+2
 
monchap
 • 10.10.2017 15:15:30
 • Bodova: 1219
 • Prijavi
Super članak! :)
aywy
 • 23.11.2013 11:18:35
 • Bodova: 48418
 • Prijavi
dobri savjeti ,rijetko stavljam umjetne trepavice,ali ispraksirala sam se dovoljno za sebe samu iako mi se znaju potkrasti greškice :)
buuu
 • 28.3.2013 8:20:57
 • Bodova: 13123
 • Prijavi
pokusala bi stavit umjetne trepavice, ali izgleda mi bas komplicirano. Mislim da cu preskocit stavljanje trepavica :)
Moderator
spirit
 • 15.12.2011 10:21:07
 • Bodova: 37579
 • Prijavi
  Probala sam ih staviti,al mi nije uspjelo, no bila sam oduševljena ugradnjom parcijalnih koje se lijepo uklope uz prirodne i puno prirodije izgledaju.
selma20
 • 14.12.2011 22:22:08
 • Bodova: 108
 • Prijavi
<33 :DDD
dragina
 • 7.3.2010 7:04:22
 • Bodova: 14501
 • Prijavi
dobro je znati...ali meni to ne treba.....imam super  trepavice.... 
lililala
 • 6.3.2010 20:09:24
 • Bodova: 5085
 • Prijavi
  baš nemam pojma ni kako se stavljaju, ove u jednom komadu su jako jednostavne, mislim da ću se njih držat
lorry
 • 6.3.2010 16:42:19
 • Bodova: 311
 • Prijavi
*lililala kupila sam Fingrs i izgledaju mi ok, ali kažem imam problema sa stavljanjem :-)
lililala
 • 6.3.2010 12:21:22
 • Bodova: 5085
 • Prijavi
  vidiš, mogla bi i ja probat parcijalne stavljat, nisam nikad dosad...a koje kupiš?
lorry
 • 5.3.2010 23:11:05
 • Bodova: 311
 • Prijavi
Ma još ove u komadu i stavim nekako, ali parcijalne, katastrofa. Možda ovi savjeti pomognu iako sam slično i radila, ali baš i nije uspjelo, a parcijalne mi ipak izgledaju nekako prirodnije.