Tko su najveće ljepotice svih vremena? Deset žena koje su svojim izgledom zapanjile svijet

Tko su najveće ljepotice svih vremena? Deset žena koje su svojim izgledom zapanjile svijet© instagram

U svijetu glamura i Hollywooda ima mnogo lijepih žena, ali samo su neke pronašle svoje mjesto na listama najljepših svih vremena. Evo i našeg odabira

Tradicionalno se kaže da je ljepota u oku promatrača, ali oko nekih se slavnih dama gotovo svi mogu složiti da su doista prvorazredne ljepotice. Od vatrenih Talijanki, pa sve do hladnih platinastih plavuša, Hollywood nas je u posljednjih sto godina iznova i iznova oduševljavao prekrasnim licima glumica i modela. 

Iako se liste najseksepilnijih i najljepših žena kreiraju svake godine iznova, neka su imena postala već klasici među tim neformalnim "izborima ljepote". Izdvojile smo stoga deset slavnih glumica 20. i 21. stoljeća koje izgledaju božanstveno. 
 
Grace Kelly

Grace Kelly je bila američka filmska i kazališna glumica i monegaška princeza od 1956. godine, a svjetsku slavu stekla je ulogama u vesternu „Točno u podne“ (1952.) i pustolovnom filmu „Mogambo“ (1953.). Zvjezdani status ostvarila je ulogama hladnih lijepih plavuša pritajene strastvenosti u filmovima Alfreda Hitchcocka, kao što su „Nazovi M radi ubojstva“ (1954.), „Prozor u dvorište“ (1954.) i „Držite lopova!“ (1955.). Godine 1954. dobila je Oscara za glavnu žensku ulogu u filmu "Provincijalka".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fernanda Britto (@fernandabrittoprotocolo)

 
Grace Kelly je napustila glumu i Hollywood na vrhuncu slave i udala se za monegaškog kneza, a svijet ju danas pamti kao jednu od najvećih modnih ikona 20. stoljeća. Hladna, besprijekorna ljepota ove platinaste plavuše ne blijedi, a njezin stil opisuje se kao savršeni spoj ženstvenosti i elegancije. Upravo zbog tih razloga smatraju se jednom od najljepših žena 20. stoljeća.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HSH Princess Grace (@gracekellyofmonaco)

1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
subidu
  • 4.8.2020 8:12:38
  • Bodova: 62282
  • Prijavi
Nema Ave Gardner. Slažem se da jedna Natalie Portman ili Margot Robbie nisu u top deset najvećih ljepotica svih vremena. Naravno, samo moje mišljenje.
mitza
  • 1.8.2020 15:32:32
  • Bodova: 955
  • Prijavi
Margot Robbie je zgodna, ali ludo ju je stavljati uz bok divama poput Sophie Loren ili Brigitte Bardot. Pa ni Natalie Portman nije mjesto na ovoj listi. To je moje mišljenje.
tikica-
  • 31.7.2020 20:38:23
  • Bodova: 54971
  • Prijavi
Nema Merlinke.