Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Svačije je pravo živjeti

Svačije je pravo živjeti

Održan koncert za Luku Ritza na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Tisuće mladih i starih došlo je na Trg bana Jelačića odati počast nevinoj žrtvi nasilja

Koncert je započeo čitanjem pisma Luke Ritza njegovoj majci, koje je Suzana Ritz pročitala sama, poručivši da je potrebno puno ljubavi, tolerancije i pažnje posvetiti mladima. Pozvala je i socijalne službe da počnu raditi svoj posao, jer se mladima treba direktno obraćati.

Line-up bandova odražavao je ukus tragično preminulog Ritza, pa su nastupili Adastra, Gatuzo, Majke i Psihomodo pop, a njegov bend Shangri-La izveo je pjesmu od Pipsa, „Poštar lakog sna".

Jedan od Lukinih prijatelja Jura, također član benda, rekao je da osjeća i tugu i ponos, jer bi njegov pokojni prijatelj sigurno uživao u mogućnosti da svira s bendovima o kojima su maštali na svojim probama.

Duše nevinih žrtava iz naših mračnih stanova, ulica, parkova i grobova viču: „Zaustavite nasilje", poruka je plakata koji su napravili učenici grafičke škole koju je pohađao tragično preminuli Luka Ritz.

Koncert je organizirao grad na inicijativu Jerka Marića, pjevača Adastre, a pojavio se i priličan broj poznatih koji su došli podržati ideju - nezaobilazni Bandić, novi ravnatelj policije Vladimir Faber, Franjo Arapović, Milanka Opačić, Igor Dragovan, psihologinja Gordana Buljan Flander i drugi.

Izvor: metro-portal

 
Komentari
+2