Najpopularniji brandovi 2007.g.

Najpopularniji brandovi 2007.g.

Otkrijte koji su brandovi "cool" ove godine

Na vrhu ljestvice "cool" brandova u Velikoj Britaniji našao se James Bondov automobil – Aston Martin. Bondov šarm utjecao je na Britance koji su njegovog ljubimca uvrstili na sam vrh ljestvice. I prošle godine je Aston Martin zasjeo na prvom mjestu, a tu se održao do ove godine zahvaljujući novom filmu o James Bondu "Casino Royale".

Na drugom mjestu nalazi se popularan Appleov iPod, a među 20 "cool" brandova našao se još jedan Appleov proizvod - iTunes, dok se iPhone našao na 23. mjestu ljestvice. Treće, četvrto i peto mjesto zauzeli su video web stranica YouTube, proizvođač hi-fi opreme Bang & Olufsen i poznati pretraživač Google.

Anketu su u Velikoj Britaniji proveli organizacija Superbrands i YouGov. Na listi dominiraju tehnološki brandovi poput iPoda, Playstation, Nintendo, te web brandovi Google, YouTube, Amazon, e-Bay.

No na listi su se osim tehnoloških brandova našla i poznata modna imena Prada, modna linija donjeg rublja Agent Provocateur i marka satova Rolex. Britanci su visoko rangirali i talijanske proizvođače automobila Ferrari i Lamborghini te talijanske motocikle Ducati.

"Top 20 je odraz našeg mijenjanja potreba, želja i interesa", rekao je Stephen Cheliotis, predsjednik vijeća CoolBrands.

"Možemo reći da se lista razdijelila na dvije prilično jasno definirane kategorije – s jedne strane stvari mogu postati cool zbog potrebne vrijednosti ili pojavnosti u vašem životu, poput Googlea ili Amazona. S druge strane, stvari koje stvarno želite, ali znate da ih nikada nećete imati – poput Rolexa ili Ferrarija – isto tako se smatraju cool."

"Izgleda da postoji veliko odstupanje između želja i praktičnosti, ali oboje se smatra cool – što pokazuje kako se razvijaju želje i potrebe potrošača." 

TOP 20 "COOL" BRANDOVA

1. Aston Martin
2. iPod
3. YouTube
4. Bang and Olufsen
5. Google
6. Playstation
7. Apple
8. Agent Provocateur
9. Nintendo
10. Virgin Atlantic
11. Ferrari
12. Ducati
13. eBay
14. Rolex
15. Tate Modern
16. Prada
17. Lamborghini
18. Green & Black's
19. iTunes
20. Amazon

 
Komentari
+2