Diva nad divama: Coco Chanel danas bi slavila rođendan, a mi smo se prisjetile njezinih modnih pravila

Diva nad divama: Coco Chanel danas bi slavila rođendan, a mi smo se prisjetile njezinih modnih pravila© www.profimedia.hr

Danas je rođendan Coco Chanel, vjerojatno najveće ikone stila 20. stoljeća. Prisjetimo se ove velike dizajnerice koja je promijenila poimanje ženske mode

Gabrielle "Coco" Chanel francuska je modna kreatorica, pionirka u svijetu mode i prava revolucionarka stila. Zahvaljujući ovoj francuskoj dami koja se rodila na današnji dan 1883. godine, danas imamo omiljeni nam parfem Chanel No.5, male sakoiće i odijela od tvida kao i pete s block potpeticama. Coco Chanel je preminula prije 49 godina, ali i dalje ne prestaje fascinirati svojim bezvremenskim stilom i kreativnošću, kao i fashion filozofijom koja je vječna. Unatoč tome što je 20. stoljeće iznjedrilo mnoga slavna modna lica i dizajnerska imena, nitko nije imao toliki utjecaj na modni svijet kao što je to imala genijalna Coco.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Designer Wish Bags (@designerwishbags)

 
Ova zaljubljenica u ženske šešire svoj je prvi salon šešira otvorila u Parizu 1909., a kasnije se prebacila na stvaranje cjelokupne ženske garderobe kao i kozmetike. Od modnih dodataka pa sve do legendarnih parfema, sve što je Coco Chanel kreirala doslovno je preko noći postajalo hit, a ni danas ne izlazi iz mode.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @archive_of_sh

 
Ovu veliku ikonu stila pamtimo ponajviše po parfemu Chanel No.5 koji je lansiran 1923. te odijela koja se sastoje od suknje do koljena i sakoa. Uz to, izum ove velike fashion inovatorice je i mala crna haljina, sastavni dio svakog ženskog ormara. Coco Chanel promijenila je povijest ženskog odijevanja učinivši kostimiće i suknje ključem elegancije pravih dama.
 

Osim što nas i dalje modno inspirira, Coco Chanel nas intrigira i svojim privatnim životom koji je bio vrlo turbulentan. Naime, nikada se nije udavala iako je imala brojne ljubavnike i prosce, a čak 30 godina svog života provela je u pariškom hotelu Ritz. Ljubovala je s nacističkim oficirima, glumcima i pjevačima, političarima i oženjenim muškarcima, no niti jedan joj nije bio bitniji od njezine karijere.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BERNA UYAN WOOD (@bubernauyanwood)

 
Posve predana svojoj modnoj kući, Coco Chanel je izgradila pravo fashion carstvo ni iz čega te time postala jedna od najuspješnijih dizajnerica i poduzetnica svih vremena. Danas njezinu modnu kuću vodi slavni Karl Lagerfeld, a mi se i dalje divimo svakom Chanel komadu koji izađe iz kreativne radionice tog luksuznog brenda.
 
Kako bismo se podsjetili života i stila ove velike dame, donosimo ti njezinih sedam zlatnih pravila mode. Slijedi ih i zasigurno nećeš pogriješiti.
 
“Moda je arhitektura: sve je stvar proporcija”

Coco Chanel vjerovala je u savršen sklad proporcija i odmjerenost u sklapanju stylinga. Tako i mi danas kombiniramo velike kardigane i široke haljine s uskim tajicama ili najlonkama, kako bismo postigli sklad proporcija i izgleda. Prema filozofiji Coco Chanel ključno je uravnotežiti odjeću od glave do pete. Inače silueta neće imati okvir kakav priželjkujemo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Erika Serafin (@black_and_white_glamour)

1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2