Želiš ostati fit? Evo koja pravila trebaš uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu

Želiš ostati fit? Evo koja pravila trebaš uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu© Unsplash

Zdrava prehrana, vježbanje i fizička aktivnost su nužne želiš li zadržati idealnu tjelesnu težinu uz koju ćeš izgledati i osjećati se dobro

Jednom kad postignemo željenu težinu, često se vraćamo starim navikama. Problem je što se s tim starim navikama vraćaju i kilogrami koje smo se toliko trudile izgubiti. Gubljenje suvišnih kilograma prioritet je mnogih žena, no želiš li ostati fit, onda je vrlo važno usvojiti zdrav način života.
 

via GIPHY

Izbjegavaj rigorozne dijete jer ti one mogu donijeti više štete nego koristi te negativno utjecati na tvoje zdravlje. Zdrava prehrana, vježbanje i fizička aktivnost su nužne želiš li zadržati idealnu tjelesnu težinu uz koju ćeš izgledati i osjećati se dobro. Mnogi ljudi uspijevaju ostati fit jer se drže određenih pravila, a neke od njihovih 'tajni' otkrivamo u nastavku.
 
 
Foto: Unsplash
 
Fizička aktivnost treba biti dio tvoje svakodnevne rutine

Za dobro zdravlje i fit izgled fizička je aktivnost nužna. Kako bi zadržala tjelesnu težinu na željenoj razini, trebala bi vježbati svaki dan. To će ti omogućiti da potrošiš sve kalorije pa neće doći do nakupljanja težine. Ne trebaš vježbati tako intenzivno kao kad si bila na dijeti, no svakako se potrudi svaki dan odraditi određeni trening. To ne mora nužno biti vježbanje u teretani. Možeš se baviti i drugim aktivnostima kao što su trčanje, bicikliranje, plivanje… Izbora je zaista mnogo, a na tebi je da odabereš onu koja će se najviše uklopiti u tvoj način života.

 
 
1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tonksss
  • 2.5.2020 10:40:59
  • Bodova: 7565
  • Prijavi
Najveći problem su mi tekuće kalorije. Nažalost, u danu popijem više soka nego vode
vmarina
  • 2.5.2020 9:54:35
  • Bodova: 50798
  • Prijavi
Moram zaboravit na tekuće kalorije i grickalice između obroka.