Savjeti za smanjenje apetita

Savjeti za smanjenje apetita

Kako kontrolirati osjećaj gladi?

Želite izgubiti kilograme, ali ste svjesni kako gladovanje nije najbolji put? Jasno vam je da treba pronaći najbolji put mršavljenja bez negativnog utjecaja na zdravlje? Rješenje se krije u odabiru načina s kojim ćete moći kontrolirati apetit, biti siti, a opet ne unijeti previše kalorija.

Kako kontrolirati apetit i ne unijeti veliku količinu kalorija zbog kojih će kasnije gubitak kilograma biti sve teži? Odgovor leži u pravom odabiru namirnica koje će olakšati posao svakome tko je barem jednom u životu pokušao izgubiti kilograme.

Jaja
Apetit se može kontrolirati i uz pomoć kuhanih jaja, a zahvaljujući kojima će doći do manjeg unosa kalorija. Dokazano je da svi koji imaju naviku jesti jaja za doručak tijekom dana pojedu manje od onih koji su ujutro imali laganiji obrok.

Avokado
Avokado je jedna od namirnica s kojom se potiskuje apetit i s dovoljnom količinom vlakana za odličan rad probavnog sustava.

Jabuke
Jabuke zahvaljujući svojim sastojcima daju osjećaj sitosti, a možete ih konzumirati u različitim varijantama. Možete uživati u piti od jabuka ili marmeladi. Pozitivan učinak na zdravlje ima i jabučni ocat koji će pomoći za pripremu salata.

Krumpir
Iako mnogi smatraju da je krumpir jedan od najvećih neprijatelja vitke linije, valja napomenuti da problem nije u njemu već u njegovoj pripremi. Ukoliko želite smršaviti izbjegavajte prženi krumpir. Najviše se vitamina nalazi u kori, pa ne bi bilo loše da ako kuhate krumpir, kožu skidate tek kada ga izvadite iz vode.

Riba i meso
Da bi prehrana bila uravnotežena, morate uvrstiti i meso jer je ono neophodno za naše ćelije i jačanje imuniteta. Jedite nemasne vrste mesa, primjerice piletinu, puretinu, teletinu ili ribu.

Zeleno lisnato povrće
Namirnice koje mogu pomoći kod smanjivanja apetita i gladi su one koje se nalaze na popisu zelenih namirnica. Radi se o lisnatom povrću koje u sebi ima dovoljnu količinu vitamina A, B i C te kalcija, kalija i magnezija. Ne samo što pomažu kod mršavljenja nego i popravljaju kvalitetu života te služe kao štit od raznih bolesti.

Cimet i zeleni čaj
Kontrolirati apetit i smanjiti osjećaj gladi moguće je i uz pomoć cimeta i zelenog čaja, poznatog antioksidansa koji pomaže izbaciti štetne tvari iz organizma.

Juha od povrća
Jedna od zdravijih i korisnih metoda postizanja veće sitosti je konzumiranje juhe od povrća. Pored toga što se uz njenu pomoć može suzbiti apetit, zahvaljujući tanjuru juhe u organizam ćete unijeti potrebnu količinu vlakana i drugih sastojaka neophodnih za bolje zdravlje cijelog organizma.

Očito je kako se na popisu korisnih namirnica za smanjenje apetita nalazi raznovrsna hrana s kojima možete obogatiti prehranu i svaki dan u organizam unijeti sve potrebno za bolje zdravlje. Treba početi na vrijeme i s raznim te ukusnim receptima koji će dati pozitivne rezultate.
 
Preuzeto sa: Savjetnica.com
 
Komentari
+2
 
tapotko28
  • 7.12.2016 8:21:59
  • Bodova: 1854
  • Prijavi
Nekako mi ovi savjeti ne djeluju uvjerljivo! Dajte nešto novo i originalno - što su "konkretne" žene uspješno primjenile i preživjele bez sloma živaca.
canyon
  • 6.12.2016 10:25:07
  • Bodova: 16150
  • Prijavi
Istina jedino što ja, koja obožavam jabuke, kada ju pojedem za sat gladna kao vuk.