Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Odlične LCHF ideje za doručak

Odlične LCHF ideje za doručak

Jednostavne ideje za zdrave obroke

Najpopularniji način dijetne prehrane još uvijek je LCHF (Low Carb High Fat) za koji ste svi već čuli. Sada znamo da masnoće nisu loše (naravno tu mislimo samo na one zdrave poput maslinovog ulja, avokada, maslaca i drugih masti životinjskog podrijetla) već da je prekomjeran unos ugljikohidrata i šećera taj koji je štetan za naše zdravlje i liniju.

Upravo zato ovaj način prehrane dobiva na popularnosti jer se kilogrami gube, bez izgladnjivanja. No, ponekad može biti pomalo teško smisliti što točno jesti, osobito kada je u pitanju doručak. Zato vam ovog puta donosimo ideje za zanimljive, ukusne i zdrave doručke.

 
Fritata od šunke, špinata i feta sira


(za 9 muffina)

180 g šunke
150 g nasjeckanog špinata (odmrznut i ocijeđen) – možete i blitvu iskoristiti
40 g smrvljenog feta sira
6 jaja
80 ml vrhnja za kuhanje
80 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
¼ žličice soli
malo papra
na vrh žličice mljevenog muškatnog oraščića

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Narežite šunku i stavite ju u posudu srednje veličine. Dobro iscijedite špinat (ili blitvu), nasjeckajte ukrupno i dodajte u posudu sa šunkom. Dodajte i mrvljenu fetu pa promiješajte. Ovu mješavinu ravnomjerno rasporedite u namašćen lim za peći muffine (9 kom) – ili manji ravni lim za pečenje)
Umutite u posudi jaja, vrhnje, mlijeko od badema, sol, papar, muškatni oraščić. Ulijte to u posudice za muffine do otprilike ¾ puno. Pecite 30 minuta.
1/5
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 31.3.2018 14:56:24
  • Bodova: 14709
  • Prijavi
Meni su njihovi recepti prefini ,jednostavni .
paloma_22
  • 30.3.2018 11:46:01
  • Bodova: 49673
  • Prijavi
Caprica :D Ja je uglavnom koristim za grijanje vode za čaj, hranu ne volim grijati u njoj jer zbog svog načina rada ne grije ravnomjerno. Pa zagrizeš sendvič koji je na jednom mjestu vreo, a na drugom hladan. Znam da mnogi vjeruju u teorije zavjere o mikrovalnoj, ali to joj je jedina mana - neravnomjerno zagrijavanje. Kod tekućina to nije problem, ali kod krute hrane se primijeti.
caprica6
  • 30.3.2018 11:36:45
  • Bodova: 7693
  • Prijavi
Paloma, znam da ću te razočarati svojim odgovorom. Nemam nikakvo znanstveno pokriće za moju fobiju od mikrovalne pećnice, ali, jednostavno joj ne vjerujem. Da mogu, ja bih još živjela ko ljudi prije 100 godina, kuhala u zidanoj peći na drva, tako da su mi čak i ove plinske/električne pećnice too much. Što da ti kažem, stara baba :))
ivkica3146
  • 30.3.2018 8:46:25
  • Bodova: 2397
  • Prijavi
Sve je to lijepo, ali priprema takvih jela traje... baš si treba uzeti više vremena na pripremu takvih zdravih obroka..
paloma_22
  • 30.3.2018 6:58:36
  • Bodova: 49673
  • Prijavi
Palačinke izgledaju odlično! Inače, što vas dvije imate protiv mikrovalne?
caprica6
  • 29.3.2018 21:10:12
  • Bodova: 7693
  • Prijavi
[QUOTE=-blackswan-]Neki znani, neki novi, sve u svemu zanimljivo... samo izbaciti mikrovalnu iz jednadzbe za pripremu bilo cega... a najkorisnije bi bilo izbaciti ju iz kuce... [/QUOTE]Slažem se! I ja se klonim mikrovalne 
Moderator
-blackswan-
  • 29.3.2018 21:03:52
  • Bodova: 71350
  • Prijavi
Neki znani, neki novi, sve u svemu zanimljivo... samo izbaciti mikrovalnu iz jednadzbe za pripremu bilo cega... a najkorisnije bi bilo izbaciti ju iz kuce...
caprica6
  • 29.3.2018 19:49:32
  • Bodova: 7693
  • Prijavi
Sve je super samo ove “ paleo palačinke “ su sve, samo ne paleo. Otkad su sir i strvina dio paleo prehrane... ili sam ja nešto propustila...