Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kako smanjiti žudnju za slatkim? Ovi trikovi uistinu pomažu

Kako smanjiti žudnju za slatkim? Ovi trikovi uistinu pomažu© Unsplash

Savjeti koji će ti pomoći da uspostaviš kontrolu nad vlastitim tijelom

Većina ljudi voli slatko, neki više, neki manje. Ponekad je žudnji za slatkim uistinu teško odoljeti, no svi jako dobro znamo da se sa šećerom ne smije pretjerivati jer je prilično loš za ljudsko zdravlje.
 
Osjećaš li se neprestano umorno, bezvoljno, izvan ravnoteže i žudiš za nezdravom hranom i slatkišima, vrlo je vjerojatno da ti tvoje tijelo pokušava nešto reći.
 
Iako ponekad treba udovoljiti sam sebi i pojesti nešto slatko, važno je biti umjeren, kao i sa svim ostalim stvarima u životu. Ako neprestano žudiš za slatkim, onda imaš problem pa je vrijeme da naučiš toj svojoj želji za slasticama stati na kraj. U protivnom, mogla bi naštetiti vlastitom zdravlju. Zanima li te kako smanjiti žudnju za slatkim, u nastavku otkrivamo nekoliko interesantnih trikova.
 
Foto: Unsplash

Jedi redovno, ali manje obroke

Iako se često piše o tome kako se obroci ne smiju preskakati, mnogi to i dalje čine. Da bi smanjila svoju žudnju za nezdravom hranom, moraš redovno jesti. Najbolje je imati do pet manjih obroka tijekom dana, a razmak između dva obroka ne bi trebao biti više od 2-3 sata. Planiraj unaprijed svoje obroke i nemoj napuštati kuću bez zdravog snacka za kojim ćeš posegnuti kada te uhvati žudnja za slatkim.
 

1/4
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 27.3.2019 8:47:25
  • Bodova: 46488
  • Prijavi
Obožavam slatko i bez obzira na dvije litre vode dnevno koje popijem i dalje ga želim.
angel0000
  • 27.3.2019 4:56:39
  • Bodova: 65932
  • Prijavi
Nemam taj problem.
xerinija
  • 26.3.2019 16:35:05
  • Bodova: 63602
  • Prijavi
Po meni - ovo nisu trikovi i vrlo će mi malo pomoći u smanjenju slatko. U stvari - pa sve to već i radim. Nisam primijetila promjene u želji za slatkim.