Jogom do zdravlja i vitkosti

Jogom do zdravlja i vitkosti

Saznajte sve o tajnama joge na prvoj međunarodnoj joga konvenciji

Samo 10 minuta vježbanja joge dnevno može biti odličan početak dana,  može vas ponovno okrijepiti nakon ručka, ili vam pomoći u opuštanju navečer. Vježbe joga položaja i joga disanja jačaju lokomotorni sustav i koštano tkivo, pomažu u održavanju zdrave kralježnice, uravnotežuju metabolizam, imunološki i živčani sustav,  poboljšavaju cirkulaciju svih tjelesnih tekućina, povoljno djeluju na dišni, probavni i reproduktivni sustav, neutraliziraju umor, napetost i stres te pridonose mentalnom zdravlju. Redovitim vježbanjem joge tijelo postaje mlađim, lijepo je i skladno, gipko i snažno.

Sve prednosti bavljenja jogom ovaj vikend možete saznati iz prve ruke od svjetski poznatih učitelja joge u subotu i nedjelju, 21. i 22. studenog 2009, kad fitness centar Reforma organizira prvu međunarodnu joga konvenciju, koja će se održavati u prostorijama centra u Savskoj 120 .
Osam sretnih čitateljica imat će priliku sudjelovati u konvenciji, o čemu više možete pročitati na kraju članka.

Dvodnevni program konvencije vodit će sljedeći predavači/instruktori:

Sarah Willis, verificirana učiteljica Jivamukti i Ashtanga joge trenutno radi kao Sr. instruktorica u Yoga Sutra centru u New Yorku. Prakticirala je Ashtanga Yogu sa Sri K. Pattabhi Joisom. Indiju je proputovala uzduž i poprijeko, podučavajući ljepotu i umjetnost joge. Želite li naučiti kako bez oslanjanja o zid vješto balansirati u određenim pozama, ovo je idealan trening za Vas. Stoj na glavi, rukama i podlakticama biti će samo neke od asana koje će sadržavati joga sat pod stručnim vodstvom iznimne njujorške učiteljice Sarah Willis.

Kako biste se što kvalitetnije mogli uključiti u vježbanje, potrebno je imati iskustvo na joga prostirci, biti upoznat s chatturangom, te moći samostalno izvoditi puni most (ili kotač), te stoj na rukama uz pomoć zida.

Tu je i Darko Milaščević certificirani je učitelj joge s dugogodišnjim iskustvom u vođenju vinyasa/power yoga sati, svoje je znanje nastavio produbljivati sa svjetski priznatim učiteljima među kojima su Sharon Ganon, Davide Life, Gabriela Božić. Darko sudjeluje u programu obuke za učitelje joge kao predavač anatomije, te radi  kao asistent na Studiju fizioterapije Zdravstvenog Veleučilišta u Zagrebu.

Darko će voditi 'alignment' sat temeljen na dobrom poznavanju anatomije i iskustvu u fizioterapiji. Na Darkovim satovima naše radionice moći ćete, kao redoviti polaznik ili pak joga učitelj, naučiti više o strukturi tijela i zajedničkom funkcioniranju pojedinih kostiju, zglobova i mišića.

Pod Darkovim budnim vodstvom moći ćete povećati svijest o vlastitom tijelu u svakoj pojedinoj asani te sami odigrati ključnu ulogu u prevenciji nastanka ozljeda. Naučit ćete više o samostalnom namještanju u svakoj joga poziciji, bez potrebe asistencije učitelja i samim time usvojiti tehnike pravilnog prilagođavanja asana svojoj konstituciji i strukturi. Precizno i vješto unutarnje namještanje osvijestiti će i obogatiti kako vaš osobni joga trening, tako i vaših učenika.

Zatim Steven Liebes poznavatelj je mnogih tipova joge, uključujući Ashtanga i Sivananda stilove. Uz prakticiranje i izučavanje joge, Steven je dugo proučavao i karakteristike mnogih biljaka u različitim klimatskim područjima, od džungli jugoistočne Azije do skandinavskih šuma i gorja središnje Europe. Dvije godine proveo je na Tajlandu gdje je osmišljavao zdrave jelovnike, uvrštavajući ljekovito bilje i voće u tradicionalne tajlandske jelovnike.

Njegovi će satovi biri serija iznimno jednostavnih, ali pomnno osmišljenih vježbi koje u isto vrijeme naizmjenice stimuliraju i opuštaju tijelo i um, dvodeći oboje u savršenu ravnotežu i blagostanje. Poze ili asane koje se izvode tijekom restorativnog sata idealan su spoj rekreacije i relaksacije u trenucima kada ste umorni, razdražljivi i iscrpljeni od brojnih obaveza i ubrzanog životnog tempa. Slijed poza u kojima ćete uživati pod vodstvom vrhunskog joga učitelja Stevena Liebesa iznimno će uspješno ukloniti sve napetosti iz Vašeg tijela, te samim osloboditi Vaš um od svakog stresa proizašlog iz neizbježne dnevne rutine.

Nikki Colon dobila je svoj certifikat Vinyasa Yoga učiteljice u njujorškom Om Yoga Centru pod vodstvom Cyndi Lee, gdje je također izučila Shambala meditaciju i pranayamu. Nikki, kao iskusnoj profesionaloj plesačici, vježbanje joge pružilo je nove načine iskustva pokreta, povezanosti i ravnoteže, istraživanje nevezanosti i pozornosti.

Užurbani tempo današnje svakodnevice neizbježno nameće svoja pravila i ritam čime nas sve uspješnije odvaja od nas samih, našeg unutarnjeg bića, mira i zadovoljstva. Sve više vremena izloženi smo stresu, a naša je pažnja rastrojena ili pak usmjerena na izvore novog kaosa. Kako bismo pospješili vlastitu produktivnost i popravili kvalitetu života te očuvali svoje zdravlje, neminovno je pronaći trenutak za sebe. Stanje našeg uma neminovno uvjetuje kvalitetu našeg života, naše fizičko i psihičko zdravlje, odnose s okolinom, partnerom i obitelji, te samim time i našu budućnost. S Nikki ćete kroz pranayamu, mantru, meditaciju i vježbanje asana naučiti:

- odmaknuti svoju pažnju od svakodnevnih obaveza i napetosti
- osloboditi svoj um od negativnih misli budeći svoju svijest i jačajući svoju unutašnju snagu
- spojiti svoj um i tijelo sa sadašnjim trenutkom i uživati u njegovom bogatstvu, bez strahova, briga, stresa i patnje

Satovi će se održati prema slijedećem rasporedu:

SUBOTA, 21. studenog

10:00 -12:00 Nikki Colon - Celebrate NOW, the Space In which Life Happens - part 1
12:30 – 14:30 Darko Milaščević – Alignment & Adjustments Class - part 1
14:30 – 16:00 PAUZA ZA RUČAK – sponsored by restaurant PYR - holistički centar, Teslina 13
16:00 -18:00 Steven Liebes – Restorative Yoga - part 1
18:30 – 20:30 Sarah Willis – Master Class: Inversions - Learning to Fly! - part 1

NEDJELJA, 22. studenog

10:00 -12:00 Steven Liebes – Restorative Yoga - part 2
12:30 – 14:30 Sarah Willis – Master Class: Inversions - Learning to Fly! - part 2
14:30 – 16:00 PAUZA ZA RUČAK
16:00 - 18:00 Darko Milaščević – Alignment & Adjustments Class - part 2
18:30 - 20:30 Nikki Colon - Celebrate NOW, the Space In which Life Happens - part 2

Prvih osam čitateljica koje točno odgovore na pitanje:

Adho mukha svanasana je pozicija:
a)       psa prema dolje
b)       psa prema gore
c)       kobre

fitness centar Reforma i Žena.hr nagrađuju sa jednim predavanjem.
Odgovore zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i kontakt telefon) šaljite na mail info@zena.hr s naznakom "Joga"


 
Komentari
+2
 
indy
 • 10.12.2010 20:13:46
 • Bodova: 20971
 • Prijavi
Joga je dobra stvar, ali treba biti uporan i redovit da bi vježbe imale učinak (kao uostalom za sve čime se bavimo)
bina
 • 22.11.2009 15:50:11
 • Bodova: 10190
 • Prijavi
dobila sam mail da sam osvojila sudjelovanje na konvenciji,i da cekam obavijest za termin dal 21 il 22,mislite da su zvali, 
Moderator
lola
 • 20.11.2009 13:52:46
 • Bodova: 20456
 • Prijavi
Zanimljivo mi se čini...ali što ću kad sam bolesna pa ne mogu...
bina
 • 20.11.2009 13:51:39
 • Bodova: 10190
 • Prijavi
tko je jos osvojio sudjelovanje na konvenciji o jogi
deleda
 • 20.11.2009 10:56:39
 • Bodova: 1973
 • Prijavi
nisam ni ja nikada bila ali mi ovo izgleda sasvim ok.
jely
 • 20.11.2009 9:08:51
 • Bodova: 26762
 • Prijavi
nisam nikada bila na yogi, ali u zadnje vrijeme intenzivno razmišljam da se upišem na tečaj :-)