Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Isprobaj ukusne LCHF/keto priloge: grčke polpete, kremasti kelj i azijske mahune

Isprobaj ukusne LCHF/keto priloge: grčke polpete, kremasti kelj i azijske mahune

U keto i LCHF prehrani najčešće su najveći problem kreativni prilozi mesu ili jajima. Ne sumnjamo da bi ovi recepti mogli postati dio vaše svakodnevice


Grčke polpete od tikvice


Foto: theironyou.com

Sastojci (za 12 polpeta)
500 g tikvica (oko 4)
1 veliko jaje
1 šaka začinskog bilja (menta, kopar, peršin)
pola šalice (50 g) bademovog brašna
75 g mrvljenog feta sira
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica soli
papra po ukusu
maslinovo ili kokosovo ulje za prženje

Priprema:
Operi tikvice i odreži im krajeve. Naribaj ih i blago posoli te ostavi petnaestak minuta da puste vodu. Nakon toga ih dobro ocijedi.
Umuti jaje, dodaj mu tikvicu, začinsko bilje, kumin, bademovo brašno, fetu, sol i papar. Dobro promiješaj. Stavi smjesu u hladnjak na 20 minuta kako bi bademovo brašno upilo malo vlage.
Od smjese oblikuj pljeskavice. Ako se čini mokrim, dodaj malo više bademovog brašna. Prži polpete na dobro zagrijanom ulju – oko 5 minuta na svakoj strani, do zlatno-smeđe boje. Najukusnije su tople, no dobre će biti i hladne.
1/5
 
Komentari
+2
 
lily1991
  • 22.2.2019 14:33:47
  • Bodova: 608
  • Prijavi
Svi recepti su odlični. Obožavam LCHF
irija
  • 22.2.2019 12:24:11
  • Bodova: 39717
  • Prijavi
Jako fini recepti,polpete od tikvica obožavam.
leonalele
  • 22.2.2019 8:11:04
  • Bodova: 17590
  • Prijavi
Odlični recepti. Jedva čekam isprobati.
malikekoserk1
  • 21.2.2019 15:22:16
  • Bodova: 14793
  • Prijavi
Pregenijalni recepti. Polpete od tikvica , sutra za ručak , mljac.