Čvrsta i zategnuta koža zajednička je želja milijunima žena diljem svijeta

Čvrsta i zategnuta koža zajednička je želja milijunima žena diljem svijeta

Činjenica je da koža počinje stariti već u vašim 20-ima. S godinama gubi elastičnost, čvrstoću i teže se regenerira. No, znate li da i na taj proces možemo utjecati?

Što utječe na proces starenja kože?

S jedne strane tu su unutarnji faktori na koje se može vrlo malo, ako i uopće utjecati. Oni uključuju prirodno starenje, koje karakterizira sporija stanična dioba i smanjena opskrba krvnih žila. Genetske predispozicije su također unutarnji faktor na koji ne možemo utjecati. Primjerice, koža muškaraca stari sporije nego koža žena. Hormonalne promjene koje se pojavljuju tijekom puberteta i menopauze također utječu na starenje kože. S druge strane, tu su i vanjski faktori, koji uvelike ovise o osobnom stilu života. Oni uključuju izloženost kože slobodnim radikalima i UVA zrakama, što uzrokuje prerano starenje kože. Stres, pušenje, loše stanje tijela i pogrešna prehrana također mogu imati negativan utjecaj na strukturu kože.

Intenzivna potraga za sastojcima koji sprečavaju znakove starenja kože


Do najvažnije znanstvenog otkrića o utjecaju na proces starenja kože došao je 1978. godine Peter Michell koji je prepoznao važnost koenzima Q10 u proizvodnji energije u stanicama. Taj se koenzim, nalik vitaminskoj supstanci, nalazi u svakoj stanici tijela i pomaže u procesu pretvorbe ugljikohidrata i masti u energiju. Naše tijelo prirodno proizvodi Q10 koji podupire funkcije mnogobrojnih bioloških procesa u našem tijelu, uključujući i one u koži. Vrlo je učinkovit antioksidans i smanjuje utjecaj štetnih slobodnih radikala koji uvelike utječu na starenje kože.

Naše tijelo svakodnevno gubi Q10 zbog različitih vanjskih faktora, a s godinama se i prirodno smanjuje količina te supstance koju naše tijelo proizvodi. To može dovesti do smanjenja razine stanične energije zbog čega se stanični metabolizam usporava te se koža regenerira manje učinkovito, a s godinama postaje i manje elastična i čvrsta. Rješenje za sprječavanje vidljivih znakova starenje kože jest vraćanje prirodne ravnoteže Q10-a integriranjem ovog koenzima u formule proizvoda za njegu kože.  

Upravo je Beiersdorf investirao u istraživanja koenzima Q10 te 1998. godine lansirao prvi NIVEA proizvod s tom važnom supstancom. Ostalo je povijest!


NIVEA PROGRAM ZA PROLJETNO BUĐENJE TIJELA

Topliji proljetni i ljetni dani koji nam predstoje uvijek u nama bude novu energiju i želju za svojevrsnim buđenjem duha i tijela. Oskudnija odjeća čini našu kožu izloženijom tako da želimo da ona izgleda što čvršće i zategnutije.

NIVEA preporučuje program od 3 koraka uz koji ćete se osjećati dobro u svojoj koži, a uključuje
 
•    tjelovježbu
•    prehranu
•    optimalnu njegu kože.


1.    UMJERENOM TJELOVJEŽBOM STIMULIRAJTE PROIZVODNJU Q10-A


Ljudi koji vježbaju se osjećaju zdravije i energičnije, ali i imaju višu razinu Q10-a u odnosu na one koji u svojem tjednom rasporedu ne nalaze prostora za tjelovježbu. Upravo zato u prvom koraku NIVEA preporučuje da počnete dva do tri puta tjedno s laganom tjelovježbom poput trčanja ili hodanja kako bi povećali razinu energije, osjećali se zdravije i poboljšali svoju izdržljivost. Bilo kakva vrsta aktivnosti pospješuje i učvršćivanje kože.


2.    I PREHRANA UTJEČE NA PROIZVODNJU Q10-A
 

Povećanim unosom Q10-a tijelo održavamo dulje zdravim. Namirnice poput crvenog mesa, ribe (ponajprije sardine i skuše) i ulje kikirikija imaju veću količinu Q10-a od ostalih namirnica. Danski su znanstvenici utvrdili da i način pripreme hrane također ima značajnu ulogu. Posebno ih je iznenadilo saznanje da stariji Eskimi imaju puno više Q10-a od mlađih i to zato što mladi preferiraju tzv. europski način kuhanja dok oni stariji hranu pripremaju na tradicionalan način - ne jedu voće i povrće nego sve ono što mogu uloviti pojedu sirovo. To dokazuje da hrana koju jedemo bez prethodne termičke obrade sadrži puno više koenzima Q10 u odnosu na istu namirnicu kojom kuhanjem smanjujemo razinu tog važnog koenzima. No, nemojte zaboraviti na povrće i voće jer sadrže druge važne vitamine za funkcioniranje našeg organizma. U svoju prehranu što češće stoga ubacite proizvode od soje, orašaste plodove, špinat, brokulu i neizostavno maslinovo ulje.

3.    OPTIMALNA NJEGA KOŽE


Za optimalnu njegu kože izaberite jedan od proizvoda iz NIVEA Q10 plus linije za za učvršćivanje kože i pružite svojim stanicama izvana zalihu energije potrebnu za povećanje razine koenzima Q10. Rezultatom ćete biti opčinjeni, a svi će htjeti znati tajnu vaše čvrste i zategnute kože!


NIVEA Q10 plus losion za učvršćivanje kože
Formula s Q10-om, kreatinom i L-karnitinom simulira regeneraciju stanica i zateže kožu. Losion je namijenjen normalnoj koži kojoj pruža intenzivnu hidrataciju odmah nakon nanošenja. Koža vidljivo dobiva na čvrstoći i elastičnosti.


NIVEA Q10 plus mlijeko za učvršćivanje kože
Njegujuće mlijeko za tijelo kombinira koenzim Q10, kreatin i L-karnitin u vrlo učinkovitu formulu. Kreatin trenutno otpušta energiju u stanice i puni rezerve energije čime podupire proces obnove stanica. Ulje makadamije hrani kožu koja je nakon samo dva tjedna vidljivo glađa  i čvršća.

Glatka i čvrsta koža

NIVEA In-Shower Q10 losion za učvršćivanje kože

Učinkoviti hidratantni regenerator za tijelo s vidljivim Q10 zrncima i mentolom aktivira se pod tušem. Lagana masaža Q10 zrncima uklanja mrtve stanice kože te ju zateže već pod tušem. Za glatku i meku možu te svjež osjećaj po izlasku iz tuša.


Više o NIVEA proizvodima saznajte na www.nivea.hr
Facebook - www.facebook.com/NIVEAHrvatska

 
 
Komentari
+2
 
irija
  • 6.4.2016 17:34:22
  • Bodova: 49674
  • Prijavi
Starenje je neizbježno,samo se može malo usporiti kvalitetnom prehranom,vježbom,i kozmetikom.
xerinija
  • 31.3.2016 15:14:59
  • Bodova: 71737
  • Prijavi
Aha... ovo je zapravo reklama za Niveu, a ne neki čudotvorni recepti... nema lijeka protiv starenja! Točka.