Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: prefini recepti s jesenskim tikvama

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: prefini recepti s jesenskim tikvama

Pet jednostavnih recepta u kojima će svatko uživati!

Jedna od namirnica koja obilježava jesenske dane svakako su tikve (bundeve, buče...). Ono što je dobro, osim što su jako fine - dozvoljene su i veoma korisne za LCHF i keto prehranu jer se mogu spremati na mnoge načine. Mi vam donosimo nekoliko recepata koji će pokazati raznovrsnost ove namirnice...
Tjestenina od muškatne tikve s umakom od rajčice i gljivama



(za 4 porcije)

Sastojci:
1 žuti luk, sitno sjeckani
3 režnja češnjaka, protisnuta ili sitno nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice kokosovog ulja bez okusa
1 šalica (225ml) pasirane rajčice
1 žličica Vegete
pola žličice mediteranskih začina
1 šalica punomasnog vrhnja za šlag
500 g muškatne tikve
½ šalice narezanih gljiva
sol i papar, po ukusu
2 žlice svježeg origana ili svježeg bosiljka, sjeckanog
naribani Parmezan, za posluživanje

Upute:
U posudi pržite luk na 2 žlice maslinovog ulja pa mu dodajte polovicu češnjaka. Dodajte pasiranu rajčicu, Vegetu, mediteranske začine, vrhnje i dobro promiješajte. Kuhajte 15 minuta na maloj vatri.
Nakon kuhanja po želji propasirajte još štapnim mikserom, te dodajte soli i papra po želji.
Pržite gljive na kokosovom ulju dok ne postanu zlatno smeđe. Dodajte ostatak češnjaka i pržite još nekoliko trenutaka. Posolite i popaprite.
Spiralizatorom napravite špagete od muškatne tikve, a možete je i narezati na tanke štapiće (što može poslužiti kao zamjena za penne tjesteninu). Špagete kratko prokuhajte u slanoj vodi, tek dok ne omekša (štapiće ćete morati nekoliko minuta dulje kuhati). Poslužite s umakom od rajčice i gljivama od češnjaka. Posipajte sa svježim origanom iil bosiljkom i parmezanom.
1/5
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 11.11.2018 16:58:37
  • Bodova: 46054
  • Prijavi
Samo mi njoki izgledaju ukusno.
josye
  • 28.10.2018 15:19:31
  • Bodova: 75
  • Prijavi
Pita djeluje finooo...
malikekoserk1
  • 28.10.2018 15:01:14
  • Bodova: 13556
  • Prijavi
Pre , pre fini recepti , sve ću ih isprobati.