Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: neodoljivi recepti za blagdanske dane

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: neodoljivi recepti za blagdanske dane

Pet jednostavnih recepta u kojima će svatko uživati!


Keksići od đumbira



Sastojci:
Za kekse:

4 šalice bademovog brašna
1 šalica zaslađivača eritritola (možete koristiti i neki drugi zaslađivač, pa ga prilagodite svom ukusu. Obavezno smanjite količinu ako stavljate Steviju)
1/4 šalice kokosovog brašna
2 žlice mljevenog đumbira
1 žlica mljevenog cimeta
2 žličice prašak za pecivo
1 žličica ksantanske gume
1/2 žličice soli
1/2 žličice mljevenog klinčića
2 velika jaja
1/4 šalice kokosovog ulja (ili maslaca), rastopljenog
2 žličice Yacon sirupa (umjesto toga može koristiti melasa)
1 žličica ekstrakta vanilije

Glazura:
225 g eritritola
1 i pol žličica bjelanjka u prahu
1 i pol žličica arrowroot korijena ili 1/8 žličice ksantanske gume
1/4 mlake vode, ako će biti potrebno razrijediti

Upute:
Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva, i obložite lim s dva papira za pečenje.

U velikoj zdjeli umutiti zajedno bademovo brašno, zaslađivač, kokosovo brašno, đumbir, cimet, prašak za pecivo, ksantansku gumu, sol i klinčiće.
Umutite jaja, kokosovo ulje, Yacon sirup i ekstrakt vanilije dok se tijesto ne spoji.
Podijelite tijesto na pola i stavite prvu polovicu na jedan komad papira za pečenje. Prekrijte ga onim drugim papirom i razvaljajte ne otprilike pola centimetra debljine.
Koristite kalupiće za rezanje keksa kako biste ih izrezali u željene oblike i stavite na obloženi lim za pečenje. Ostatke ponovo izvaljajte i ponovo režite kekse - radite to sve dok ne iskoristite sve tijesto.
Pecite 20 minuta ili dok ne dobiju zlaćano smećkastu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se na limu hlade 5 minuta na tavi, a zatim prebaci na žicu da se potpuno ohlade.
Za glazuru, u zdjeli pomiješajte sladilo, bjelanjak i arrowroot u prahu. Dodajte po potrebi malo vode dok ne dosegnete konzistenciju koju želite. Stavite u vrećice za istiskivanje, ukrasite kekse i ostavite da se hlade još 30 minuta.

 
1/5
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 21.12.2018 15:10:20
  • Bodova: 11888
  • Prijavi
Mljac , mljac recepti , a posebno ovi kolačići , presavršeno mi izgledaju.
vmarina
  • 21.12.2018 8:54:58
  • Bodova: 44718
  • Prijavi
Super recepti.