8 razloga zašto ne možeš smršavjeti

8 razloga zašto ne možeš smršavjeti© Unsplash

Ovo su samo neki od mogućih uzroka zbog kojih imaš problema s viškom kilograma

Pretilost je jedan od velikih zdravstvenih problema današnjice, a mnogi se bore s viškom kilograma koji negativno utječe na njihovo zdravlje, ali i samopouzdanje.
 
Iako nas brojke na vagi ne definiraju kao osobu, uravnotežena težina bitna je za zdravlje. Kao neki od najvećih uzroka za prekomjernu težinu su sjedilački način života te nezdrava prehrana, no postoji i cijeli niz drugih razloga i navika koje sprečavaju gubitak kilograma, a u nastavku otkrivamo neke od najučestalijih.
 

Foto: Unsplash

Ne spavaš dovoljno

Jesi li znala da nedostatak sna može itekako utjecati na tvoju težinu? Naime, loš san negativno utječe na hormone koji reguliraju osjećaj gladi, a istraživanja su pokazala da su ljudi koji spavaju manje sati skloni kroz dan unijeti više kalorija u usporedbi s onima koji imaju normalan san. Uvedi ravnotežu u svoju rutinu spavanja i pobrini se da spavaš svake noći 7-8 sati. Imaš li problema s nesanicom, isprobaj tehnike opuštanja poput meditacije i popij čaj od kamilice prije odlaska u krevet.


1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
elaeje
  • 10.1.2020 23:55:42
  • Bodova: 28724
  • Prijavi
Meni nedostaje koji kilogram ali imam bez yo - yo efekta odlicnu kombinaciju za gubljenje kilograma izballansirano zdravom prehranom i za svačiji đep dostupna. Stres je gadan neprijatelj kod skidanja kilograma..