Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

7 razloga zbog kojih se možda debljaš, a nisi ih svjesna

7 razloga zbog kojih se možda debljaš, a nisi ih svjesna© Depositphotos.com

Pripazi na ove skrivene razloge koji mogu dovesti do nakupljanja kilograma

Mnogo je razloga koji mogu uzrokovati debljanje, a da ih pritom uopće nismo svjesni. Dakako da su glavni uzroci nezdrave tjelesne težine loša prehrana i nedostatak fizičke aktivnosti, no ako paziš što jedeš, a ipak se debljaš, možda je riječ o nekim skrivenim stanjima ili pak razlozima koji dovode do gomilanja kilograma.
 
Kako starimo, naše se tijelo mijenja, a pritom se mijenja i naš način života. Sve to utječe na naše tijelo, iako to često ne primjećujemo.
 
U nastavku otkrivamo neke od razloga koji mogu uzrokovati debljanje.
 
 
Hormonalni poremećaji

Hormonalne promjene su jedan od najčešćih razloga koji mogu uzrokovati nakupljanje kilograma, osobito kod žena. Primjerice, imaš li problema s radom štitne žlijezde, koja ima glavnu ulogu kod regulacije metabolizma, to može dovesti do debljanja. Mogu se pojaviti razne neravnoteže kad su u pitanju hormoni i sva ta stanja mogu uzrokovati nakupljanje kilograma. Sumnjaš li na neki od hormonalnih poremećaja, svakako se posavjetuj s liječnikom.
 

1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2