Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Želiš bolji san? Fokusiraj se na ove 4 stvari

Želiš bolji san? Fokusiraj se na ove 4 stvari© Pexels

Dobar san nije nedostižan, možeš ga imati i ti!

Zimi svi volimo spavati dulje, ali ono što nas najviše zanima jest kako imati što bolji i kvalitetniji san.

Ono što je možda i najvažnije za dobar san je smanjenje raznoraznih digitalnih smetnji prije nego idemo u krevet. Dakle, mobiteli prije spavanja svakako nisu poželjni. Organizacija National Sleep Foundation ističe da korištenje televizije, tableta, mobitela, laptopa i ostalih elektroničkih uređaja prije spavanja odgađa tvoj unutarnji tjelesni sat, suzbija oslobađanje melatonina - hormona koji potiče spavanje, a zbog toga je puno teže zaspati

Dobra vijest je ta da možeš prilagoditi svoj prostor za spavanje kako bi povećala kvalitetu svog sna, a doktorica Shelby Harris donosi nekoliko savjeta za bolji odmor.

Madrac

Harris predlaže investiranje u dobar madrac, posebno ako je tvoj neudoban i star.

Često trošimo puno više na novi auto ili neke druge potrepštine, a ni ne primjećujemo da je prošlo 10 godina otkako spavamo na istom madracu, a to je gotovo jedna trećina našeg života koji provedemo spavajući. Zato je važno da madrac bude što kvalitetniji. 


via Giphy

Hlađenje

Za one koji prije spavanja prozor drže otvorenim ili upale klimu jer vole spavati u hladnoj sobi, od velike su važnosti proizvodi koji hlade.

Harris predlaže da, ako se po noći probudiš topla, svakako uzmeš u obzir jastuk koji hladi, ili čak navlaku za madrac ili posteljinu.

A ako se budiš znojna, postoje odlične lagane pidžame koje te hlade. Lanene pidžame također su dobra alternativa.


via Giphy

Maske za oči

Zavjese su odlične jer u potpunosti blokiraju svjetlost, što automatski rezultira lakšim spavanjem. Ljeti su posebno korisne jer sunce ranije izlazi, pa ne moraš zamračiti cijelu sobu kako te i najmanja zraka sunca ne bi probudila.

A ako su ti takve zavjese prekomplicirane, odlična alternativa, smatra Harris, maske su za oči. Postoje i one s mirisom lavande, koju neki ljudi smatraju izrazito umirujućom i opuštajućom, što također može rezultirati boljim snom.


via Giphy

Uređaji za bijelu buku

Ovakvi su uređaji kao stvoreni za sve ljude koji žive u centru grada i kojima smeta buka od najranijih jutarnjih sati.

Bijela buka u prvom je redu namijenjena za smirivanje i uspavljivanje beba, a svi znamo što znači "spavati kao beba".

Ovakav je uređaj zato idealan jer će prigušiti svu pozadinsku buku, a tebi pružiti bolji san.


via Giphy
 
Komentari
+2
 
irija
  • 29.12.2019 10:02:49
  • Bodova: 48301
  • Prijavi
Masku za oči imam još moram dobar madrac nabaviti.
vmarina
  • 29.12.2019 9:55:52
  • Bodova: 50681
  • Prijavi
Vrijedi isprobati masku za oči.