BIOPUR: Kvalitetnim snom do zdravlja organizma

BIOPUR: Kvalitetnim snom do zdravlja organizma
  • 18.5.2009

Važnost kvalitetnog sna

Kvalitetan san od velike je važnosti ne samo za zdravlje već i za produktivan rad tijekom dana. Materijali te ergonomski dizajn madraca i jastuka itekako mogu utjecati na san, a samim tim i na vaše raspoloženje, jer upravo je nedostatak sna jedan od uzročnika stresa.

Kod zdravog spavanja, muskulatura se mora opustiti, što omogućava madrac koji podupire tijelo prateći liniju kralježnice. Naime, nepravilno podupiranje tijela uzrok je nemirnog sna s puno okretanja.
U krevetu provodimo trećinu svog života, stoga krevet mora biti prilagođen nama i našim potrebama spavanja. Dokazano je da je 65% bolesti posljedica lošeg krevetnog sustava – jastuka i madraca, te su upravo neadekvatni jastuk i madrac mogući uzroci problema s kojima se budimo: glavobolje, vrtoglavice, ukočenosti ili utrnulosti pojedinih dijelova tijela.
Naše tijelo obnavlja energiju dok spava u prirodnom položaju, a pravilan položaj tijela pri odmaranju i spavanju može osigurati samo proizvod koji je nastao kao sinergija znanja i prirode - BIOPUR.

BIOPUR je materijal na bazi prirodnog kaučukovca i eteričnih ulja mediteranske lavande nastao kao sinergija svemirske tehnologije i stoljetnog iskustva liječenja aromatičnim uljima. Spavajući na jastuku i madracu od ovog materijala, naše tijelo se odmara u pravilnom položaju, a naš organizam osjeća blagotvoran utjecaj ljekovitih sastojaka eteričnih ulja lavande koja djeluju smirujuće, umanjuju depresiju, glavobolju, bronhitis, alergije te bolove u kralježnici.

Kvalitetu odmora tijela određuje podloga koja je u neposrednom dodiru s tijelom, a to je madrac. Važnost BIOPUR madraca je u tome da je dvokomponentan – izrađen od viskoelastične otvoreno stanične jezgre s termosenzitivnim svojstvom. Zašto je važna dvokomponentnost madraca?
Naime, osim kralježnice kojoj je potreban odmor, ne smijemo zaboraviti ni na meka tkiva u koja su uloženi živci i krvne žile. Upravo zato, direktno ispod tijela spavača mora biti meka komponenta madraca - za dobrobit cirkulacije, a ispod nje tvrda komponenta madraca - koja neće dozvoliti narušavanje fiziološke zakrivljenosti kralježnice. Prilikom spavanja na tvrdom madracu koji nije izrađen po standardima biopura, kod osoba koje pate od reumatoidnog artritisa javlja se bol koja iscrpljuje organizam.

Medicinski madraci i jastuci izrađeni od BIOPUR materijala sa termosenzitivnim svojstvom, u dodiru s temperaturom tijela oblikuju se prema tijelu spavača. Na taj način, svaki dio tijela je pronašao svoje pravo mjesto za odmor, a to iskustvo se često uspoređuje sa osjećajem bestežinskog stanja. Tijelo koje se odmara u fiziološkom položaju s dobrim odnosom kostiju i zglobova, te s neometanim protokom krvi i limfe, obnovit će se.

BIOPUR proizvodi sastoje se od jastuka u dva oblika - klasičnom i anatomskom, a madraci su raspoloživi u svim dimenzijama prema Vašim potrebama. Optimalan jastuk je onaj koji je potpuno prilagođen Vašim anatomskim i biološkim potrebama, te osigurava:

1. pravilan položaj glave i vratnog dijela kralježnice
2. bolju cirkulaciju
3. optimalno rasterećenje mišića vratne i leđne kralježnice.

Ovi inovativni jastuci umanjuju nastanak bolova, nesanice, hrkanja, kao i drugih problema vezanih uz loš i neprirodan položaj tijela tijekom spavanja.

Neophodno je naglasiti da je BIOPUR proizvod hrvatskog znanja, a kvalitetu ovog inovativnog proizvoda potvrdili su kupci što nam je najvažnije priznanje.

Cijene:
- madraci od 3.750 kn (90x200 cm) do 7.856 kn (180x200 cm)
- nadmadraci od 1.126 kn do 2.253 kn
- jastuci od 385 kn do 485 kn.

Linija BIOPUR proizvoda očekuje Vas u ljekarnama, ortopedsko-sanitetskim kućama i kod ovlaštenih distributera. Biopur proizvode možete pronaći i u salonima brenda PhoenixLifestyle namještaj (www.phoenixlifestyle.com.hr) u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Slavonskom brodu, a više informacija na www.biopur.com.hr i tel. 01 20 43 668.