5 izvrsnih načina za pobijediti umor

5 izvrsnih načina za pobijediti umor

Tražite li naći način da se riješite umora?

Tražite li naći način da se riješite umora?

Naravno, svi se susrećemo sa situacijama kada se osjećamo jako umorno, iako nismo ništa radili. Osjećaš se kao da se ne možeš kretati, pričati, pa čak vam je teško sjesti na kauč i upaliti televiziju. Osjećaš se kao da ti je sva energija nestala.

Evo 5 izvrsnih načina kojima možete nadvladati umor, ako vas često lovi taj neugodan osjećaj. Ne trebate kupovati lijekove, jedna stvar koju trebate je motivacija za pobjedu nad umorom. Kako bi držali umor na udaljenosti, držite se ovih 5 pravila:

1. Nemojte zaboraviti doručkovati. Još gore, ako nikada prije niste doručkovali, tada je vrijeme za promjenu. Rad vašeg metabolizma će se usporiti i ulovit će vas osjećaj umora, ako se dobro ne nadoručkujete.  Probajte u doručak uključiti jogurt, sir i integralni kruh ili pecivo. Ako nemate vremena za doručak kod kuće, spakirajte ga za posao te ponesite i voće.

2. Pijte puno vode. Kad vam je tijelo dehidrirano, lako ćete ostati bez energije i osjećati se umorno. Zbog toga, stvarno bi trebali piti čistu vodu kako bi spriječili dehidraciju. Dok se kava odavno smatra tradicionalnim energetskim napitkom, pijte više mineralne vode, voćne sokove ili zeleni čaj. Slijedeći recept će vam osobito pomoći: potrebna vam je jedna banana, 1,5 dcl soka od naranče, žlicu voćnog sirupa i 2 žlice limunovog soka. U multipraktiku izmiksajte sve sastojke i popijte.

3. Ako smatrate da vam je potrebno, odmorite se. Najbolji način da se odmorite je dobar san. Dok spavamo, naše stanice, pamćenje i raspoloženje se obnavljaju. Kako bi izbjegli slabije funkcioniranje tjelesnih sustava, idealan broj sati sna dnevno koji je potreban čovjeku kreće se oko 8 sati. Ako želite spavati, ali ne možete zaspati, napravite toplu kupku sa esencijalnim uljem lavande kao sedativom. Ovo će vas opustiti i lako ćete zaspati.

4.  Kad vas primi osjećaj umora, stavite veselu muziku i plešite. Ako vam je to teško, imajte na umu koliko će vam pomoći. Kontrolirajte misli i samo se počnite ljuljati u ritmu glazbe i zaplešite. Nemojte se brinuti kako plešete, nitko vas ne gleda.

5. Ne brinite oko malih stvari. Stres može utjecati na vaš energetski potencijal na destruktivan način. Nemojte si dopustiti razočaranja. Nema načina da izbjegnete stres, ali možete ga nadvladati krećući se u krugovima pozitivnih ljudi i odvajajući se od situacija kojima ne možete promijeniti ishod. Kad naiđete na stresnu situaciju, slegnite ramenima, recite stresu “ne” i uživajte u životu.

Riješite se osjećaja umora i ostanite zdravi!
 
Komentari
+2
 
ivankusa
  • 13.8.2009 1:09:31
  • Bodova: 5083
  • Prijavi
super savijeti