Želiš se riješiti masnog sjaja s lica, ali ipak imati sjajnu kožu? Znamo kako

Želiš se riješiti masnog sjaja s lica, ali ipak imati sjajnu kožu? Znamo kako© Pexels

Vizažistica Lisa Eldridge, koja je šminkala mnoge poznate dame, od Care Delevingne do Dua Lipe, podijelila je nekoliko savjeta kako zadržati blistav sjaj na koži, a pritom eliminirati masnoću

Teško je zamisliti da riječ "sjaj", koja sama po sebi zvuči kao nešto sjajno, može imati i negativnu konotaciju. Za one koji se bore s masnom kožom lica, sjaj koji se manifestira kao masnoća i višak sebuma, svakako je nešto što pod svaku cijenu žele izbjeći, a lako je shvatiti i zašto. Puder u prahu i maramice koje upijaju višak masnoće kod njih su must have, kao i kreme i primeri za matiranje kože, sve kako bi se riješili masnog sjaja. 
 
Ostaje pitanje kako se riješiti masnoće, ali zadržati sjaj kože i je li uopće moguće imati blistavu kožu lica, a da nije barem malo masna. Odgovor na to zna poznata vizažistica Lisa Eldridge, koja je šminkala lica mnogih poznatih dama, od Care Delevingne do Dua Lipe. Za Elle je podijelila nekoliko savjeta kako zadržati blistav sjaj na koži, a pritom eliminirati svu masnoću - i to u osam koraka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)


Prvi korak: Toniranje

"Započet ću s malo njege kože, koristeći tonik u obliku spreja", kaže Eldridge i preporučuje tonik koji će umiriti, uljepšati i uravnotežiti kožu. Tonik je neizostavan u rutini njege lica jer, osim što uklanja sve ono što je na koži ostalo nakon umivanja, on služi i kao savršena podloga za serum ili kremu. Nakon tonika, površina kože je vlažna, što znači da će se krema bolje upiti i samim time biti učinkovitija i bolje hidratizirati kožu. 


via Giphy

1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2