Zablistajte u novogodišnjoj noći (2)

Zablistajte u novogodišnjoj noći (2)

Ideje za novogodišnji make-up

Novogodišnje zabave su idealno vrijeme za eksperimentiranje sa šminkom. Poigrajte se i unesite dašak glamura u svoj make-up za doček Nove godine – stavite intenzivno sjenilo i svjetlucavi tuš za oči.

Najpopularnije boje ovih blagdana su zelena, srebrna i ljubičasta, no naravno prije svega uskladite šminku s odjećom.
Osnovno je pravilo nemojte pretjerati! Novogodišnja će vam šminka najbolje pristajati ako odaberete samo jedno područje koje ćete istaknuti – usne ili oči. Želite li istaknuti oči, usne i ten neka vam budu prirodnih boja. Naglašene oči bit će popularne na novogodišnjim zabavama. Za manje dramatičan look, istaknite prirodnu ljepotu sa svjetlucavim i sjajnim kozmetičkim proizvodima.

Istaknite oči svjetlucavim sjenilom

Oči će vam najviše doći do izražaja uz smoky eyes look, no ako vam ne stoje dobro tamnija sjenila, probajte novu verziju smoky eyes sa svjetlucavim sjenilom. Prvo nanesite korektor kao bazu na kapak i ispod oka kako biste prekrili podočnjake. Nanesite sjenilo počevši iznad trepavica prema rubovima. Lagano utrljajte kako bi ublažili liniju sjenila. Probajte ovo s plavom, ljubičastom, bakrenom bojom i nijansama sive.

Do glamuroznog izgleda olovkom i tušem za oči

Želite li ostaviti dojam, ne zaboravite nanijeti tuš, kako bi vam oči izgledale veće. Vrlo je bitno da ga pravilno nanesete na oči. Tanka olovka za oči imat će suptilniji učinak, dok će tuš ili deblja olovka djelovati dramatičnije. Povucite crtu što bliže trpavicama, a prijelaz ublažite sjenilom koje ćete nanijeti uskom četkicom na kapak. Ovo će doprinijeti smoky looku.

Oživite oči maskarom

Dugačke i debele trepavice će na jednostavan način oživjeti vaše oči. Uvijte trepavice prije nanošenja maskare kako bi vam oči izgledale veće. Nakon toga nanesite crnu maskaru. Nemojte stavljati više od dva sloja, kako bi vam trepavice izgledale što prirodnije. Prvo nanesite tanak sloj i ostavite da se osuši, a zatim nanesite drugi sloj maskare.

Sjajne usne

Sjajilo za usne je idealan završetak za vaš novogodišnji look. Brzo i jednostavno se nanosi, usne  vam izgledaju punije, a šminka dotjerana. Možete staviti sjajilo u boji ili preko ruža nanijeti bezbojno sjajilo. Prije nego stavite ruž ili sjajilo nanesite na usne malo pudera u prahu, kako bi postigli postojanost šminke. Nanesite sjajilo preko ruža. Ako su vam oči jače istaknute, odaberite neutralniju boju ruža, i obratno, ako su vam oči diskretnije našminkane, stavite intenzivniji ruž na usne. Ove su sezone osobito popularne boje zagasito crvene i boja burgundca.

Rumenilo za kraj

Nakon što nanesete tekući puder i puder u prahu, stavite malo rumenila četkicom. Osim na obraze nanesite rumenilo ispod linije čeljusti, po vratu i na dekolte. Ako ste odjenuli top bez rukava, na ruke i ramena nanesite mlijeko za tijelo sa sjajilom.

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 10.4.2013 20:02:02
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
kako lijepo našminkane oči! volila bi da me jednom našminka profička
xantipaa
  • 21.8.2009 12:24:57
  • Bodova: 519
  • Prijavi
istina je...u novogodišnjoj noći uvijek se svjetlucamo s nekakvim šljokicama...u takvim je prilikama ipak više više
hairstudioin
  • 30.12.2008 20:34:05
  • Bodova: 7
  • Prijavi
odlični savjeti...evo još jedan ,ako niste spretni s tušem za oči,isti efekt možete postići i sa sjenilom...samo upotrijebite tanki kist i sjenilo nanosite uz sam rub trepavica.