Za savršen makeup i ljeti: Deset odličnih primera za masnu kožu

Za savršen makeup i ljeti: Deset odličnih primera za masnu kožu

U drogerijama su danas dostupne različite vrste primera, a oni koje najčešće susrećemo su na silikonskoj, vodenoj ili pak uljnoj bazi

Šminkanje tijekom ljetnih dana postaje vrlo izazovno, osobito ako imaš masniju kožu. Naime, uz sunce i znoj, šminka puno brže i lakše 'sklizne' s lica te se pojavljuje neželjeni sjaj.
 
U posljednjih nekoliko godina vrlo su popularni postali primeri. Iako njihovo korištenje nije nužno unutar make-up rutine, imaš li problema s masnom kožom i prosijavanjem već nekoliko sati nakon nanošenja pudera, onda bi ti primer mogao biti od velike pomoći.
 

via GIPHY

Primer je zapravo podloga odnosno baza za šminku, a svrha mu je produljiti trajanje šminke. Primer popunjava pore pa puder na lice ljepše sjedne. Kod nanošenja primera na lice, vrlo je važno držati se određenih pravila. Prije primera, možeš ali i ne moraš nanositi hidratantnu kremu. Nemoj pretjerivati s količinom jer u ovom slučaju vrijedi pravilo manje je više. Primer će zagladiti lice i pripremiti kožu za nanošenje šminke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Allana Davison (@allanaramaa)


U drogerijama su danas dostupne različite vrste primera, a oni koje najčešće susrećemo su na silikonskoj, vodenoj ili pak uljnoj bazi. Kod kupnje primera, odaberi onaj koji će odgovarati tipu i potrebama tvoje kože i izbjegavaj proizvode koji u svom sastavu imaju štetne sastojke. Ne trebaš ga koristiti svakodnevno, već samo u onim situacijama kada je nužno da ti šminka što dulje izdrži na licu.
 
Primeri će najbolje odgovarati djevojkama s masnom i mješovitom kožom, a ako si tek početnik ili dosad nikad nisi koristila primer, u nastavku smo izdvojile deset odličnih primera kojima vrijedi dati šansu.

Foto: Unsplash, Instagram

Urban Decay All Nighter Face Primer - 269 kn


Dugotrajna podloga za puder koja pospješuje postojanost pudera i pruža svjež izgled do 8 sati. Njegova formula je lagana i prozračna te se može nositi samostalno ili kao baza za šminku. Priprema i hidratizira kožu te smanjuje vidljivost pora.
 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2