Vizažistica otkriva najveće pogreške koje radimo s maskarom. Provjeri griješiš li i ti

Vizažistica otkriva najveće pogreške koje radimo s maskarom. Provjeri griješiš li i ti© Pexels

Malo maskare, rumenila i ruža i spremna si za izlazak? Da, ako ne griješiš u koracima

Maskara je jedan od najpopularnijih beauty proizvoda ikada stvorenih, a takvu reputaciju ima zahvaljujući svom učinku. Već samo jedan potez četkicom ističe oči i licu daje sasvim novi izgled. Danas postoji velik broj maskara s raznim efektima - one koje produljuju trepavice, one koje ih čine gušćima, one koje rade i jedno i drugo pa vodootporne maskare, one koje to nisu, maskare u boji, maskare koje potiču rast trepavica i brojne druge. 


(FOTO: Pexels)

Zbog maskare, našminkati se možeš u trenu, no isto tako možeš i pogriješiti pa umjesto svježeg blistavog izraza, tvoje lice poprimi izgled žene kojoj su sve lađe potonule.

"Ako masakra nije dobro skladištena ili je stara, kada je naneseš na svoje trepavice, neće ih razdvojiti i učiniti duljima, već će ih slijepiti jednu za drugu, a to ne želiš", objašnjava šminkerica Tanya Deemer za portal Well and Good tek otkriva tri najveće greške koje žene najčešće čine kada je masakra u pitanju. Popraviš li ih, možeš čuda napraviti jednim potezom četkicom.
 
Preskačeš uvijač za trepavice

Iako ti se možda čini kao nepotrebna gnjavaža, osobito ujutro kada žuriš na posao, uvijač za trepavice ima bitnu funkciju. "Maskara može nakratko stvoriti učinak koji daje trepavicama uvijač, no kako se bude sušila i on će nestajati. Naneseš li, pak, maskaru na uvijene trepavice, one će ostati takve cijeli dan", objašnjava šminkerica za spomenuti portal. Nakon što ih uviješ, trepavice su spremne za bilo koji proizvod koji želiš nanijeti na njih.


(FOTO: Pexels)
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2