Trikovi uz koje će vam tekući puder dulje potrajati

Trikovi uz koje će vam tekući puder dulje potrajati

Kako pravilno nanijeti tekuću podlogu?

Nosite li tekući puder, onda zacijelo znate da je ponekad uistinu teško pronaći pravi puder koji će cijeli dan stajati tamo gdje mu je mjesto. Ne nanosite li puder na pravi način ili pak koristite jeftinije i nekvalitetne pudere, onda vam se zacijelo često dogodilo da vam je puder nakon samo nekoliko sati nošenja jednostavno skliznuo s lica. 

Ne želite li da se to dogodi, morate savladati određene trikove vezane uz samo nanošenje pudera, ali isto tako investirati i u kvalitetan puder koji ne sadrži sastojke štetne za vašu kožu. 

Vrlo je važno da znate koji tip kože imate kako bi mogli odabrati puder koji će odgovarati vašim potrebama, također prije samog nanošenja pudera, lice je potrebno dobro pripremiti i nanijeti kvalitetnu bazu na koju će se puder lakše nanositi te koja će produljiti samo trajanje pudera na licu. 

Odaberite puder koji će odgovarati vašem tipu kože

Imate li masnu kožu, puderi namijenjeni suhoj koži na vašem licu jednostavno neće funkcionirati pa ćete se zasjajiti već nakon sat vremena. Djevojke i žene s masnijom kožom trebale bi birati pudere s matirajućim završetkom, dok bi one sa suhom kožom trebale izbjegavati takve podloge jer bi one mogle dodatno istaknuti suhe dijelove na licu. Imate li suhu kožu, odaberite kremasti puder na bazi ulja koji će dodatno nahraniti vašu kožu, dati joj zdrav sjaj te neće istaknuti dijelove koji se perutaju. Stoga prije kupnje pudera svakako pročitajte što piše na samoj ambalaži, a nije naodmet baciti pogled i na listu sastojaka koje tekući puder sadrži. Tek nakon što ste sve pomno proučili, odaberite podlogu koja će najviše odgovarati potrebama vaše kože.

Nanesite primer

Imate li masnu ili pak problematičnu kožu lica te želite da vam puder što dulje potraje, prije samog nanošenja podloge svakako nanesite primer, odnosno bazu za puder na lice. Možete ga koristiti umjesto ili pak nakon kreme za lice. Na tržištu danas postoji već uistinu mnogo kvalitetnih primera za sve tipove kože pa samo morate pronaći onaj koji će vam najbolje odgovarati. 

Uvijek očistite kožu prije nanošenja šminke

Nanosite li puder u toku dana, prije toga svakako biste trebali očistiti svoje lice, osobito imate li masniju kožu. Naime, kroz dan se na našem licu gomilaju razne nečistoće koje je potrebno odstraniti ne želite li imati nered na svom licu. Stoga, očistite lice micelarnom vodicom ili se umijte koristeći neko odgovarajuće sredstvo za umivanje. Nakon toga nanesite kremu i/ili primer i tek onda tekući puder. 

Redovno radite piling kože lica

Piling kože, kako tijela tako i lica, vrlo je važan i trebao bi činiti nezaobilazan dio beauty rutine svake žene. Iako se piling ne preporučuje raditi svaki dan, nekoliko puta na tjedan svakako ga napravite, osobito imate li masniji tip kože. Kod jako suhe kože lica dovoljno je raditi piling jednom tjedno. Piling odstranjuje mrtve stanice kože i otvara pore te na taj način oslobađa lice od svih nečistoća. Koža je nakon pilinga sjajnija, mekša i glađa na dodir pa će i tekuća podloga odnosno puder ljepše sjedati na lice. 

Prije pudera svakako nanesite hidratantnu kremu za lice

Prije nanošenja bilo kakve tekuće podloge, obavezno na čisto lice nanesite hranjivu ili hidratantnu kremu za lice koja će odgovarati vašem tipu kože, osobito ako ne koristite bazu za puder. Puder će se mnogo lakše i ljepše nanijeti na hidratiziranu kožu, a na taj se način produljuje i sama postojanost pudera. 

Nanesite tanki sloj pudera

Iako možda mislite da će vam deblji sloj pudera pružiti bolju prekrivnu moć i postojanost, zapravo ste u krivu jer biste tako na licu mogli stvoriti neprirodan i umjetan izgled što ne izgleda lijepo ni u jednoj situaciji. Što više pudera nanesete, to su veće šanse da će vam on za nekoliko sati samo skliznuti s lica. Kako biste spriječili da se to dogodi, nanesite puder u tanjem sloju. Niste li zadovoljni prekrivenošću, nanesite još jedan jako tanak sloj i nemojte pretjerivati. 

Fiksirajte tekuću podlogu puderom u prahu

Imate li malo masniju kožu, tekući biste puder svakako trebali fiksirati puderom u prahu ne želite li se zasjajiti nakon nekoliko sati. Ipak, nemojte puder u prahu nanositi na cijelo lice, već samo na one dijelove za koje znate da vam se jače maste. I nemojte pretjerivati s količinom, već ga nanesite samo u tankom sloju. 

Pročitajte savjete stručnjaka

Ispričajte nam svoju priču o tome kako je Dermablend promijenio Vaš život i osvojite besplatni make-up tečaj i druge vrijedne nagrade.

Foto: Unsplash
 

POKLON UZ KUPNJU DERMABLEND PUDERA

Prištići, akne, ožiljci od akni ili tamne mrlje, crvenilo i podočnjaci? U Dermablend liniji pudera pronađite rješenje za sve nepravilnosti na koži koje želite prekriti.

U ljekarni isprobajte uzorak i pronađite svoj omiljeni Dermablend puder, a pri kupnji dobivate poklon*: brošuru s make-up savjetima poznate vizažistice Simone Antonović i Pureté Thermale 3u1 micelarnu otopinu (30ml).
 
*Odnosi se na kupnju Dermablend Fluid ili Dermablend 3D Correction pudera. Akcija traje do isteka zaliha poklona.
 
 
Komentari
+2
 
otilija19
  • 12.4.2017 19:14:17
  • Bodova: 28889
  • Prijavi
cool
elaeje
  • 12.4.2017 15:59:58
  • Bodova: 28724
  • Prijavi
Savrsenstvo jos jedno u nizu od..
malikekoserk1
  • 12.4.2017 15:08:56
  • Bodova: 23063
  • Prijavi
Stvarno genijalni savjeti.