Šminka za svaki oblik lica

Šminka za svaki oblik lica

Saznajte nekoliko jednostavnih makeup trikova kojima ćete istaknuti prirodnu ljepotu svog lica.

Jeste li ikada isprobali novi ludi makeup trend koji nosi vaša prijateljica, samo što na vama to uopće ne izgleda privlačno? Problem bi mogao biti u obliku lica. Vaš oblik lica može diktirati hoće li usne boje koralja kakve je Natalie Portman imala na crvenom tepihu na vama izgledati potpuno seksi ili potpuno suprotno (isto vrijedi i za frizure). Ono što vi želite je makeup koji će poboljšati prirodne atribute vašeg lica i prikriti nedostatke.

Uz nekoliko strateški primijenjenih makeup trikova moguće je stvoriti iluziju savršeno oblikovanog lica. Možete ublažiti oštrinu četvrtastog lica, naglasiti jagodice na okruglom licu ili prividno smanjiti izduženo lice. I zapamtite highlighterom se naglašavaju crte lica koje se žele istaknuti, a bronzerom potamnjuju one koje želimo prikriti.

Dodajte oštrije linije okruglom licu

Ako su vam čelo i donji dio lica iste širine i imate istaknute obraze vi spadate u osobe s okruglim licem (kao i Cameron Diaz ili Kirsten Dunst). Za početak definicija lica - kako biste lice izdužili highlighter nanesite na sredinu čela i bradu, a bronzer na bočne strane lica, čela i brade (uz liniju kose). U ovom slučaju usredotočite se na nanošenje šminke „prema gore i van“. Smoky makeup s jako istaknutim tušom za oči dati će definiciju licu.

Oči obrubite tušem ili olovkom za oči, a liniju na kraju ga ne povlačite do vanjskog ruba, već je neposredno prije kraja lagano zakrenite prema gore (prema obrvama) za popularni „cat eye“ look. Što se obrva tiče pokušajte ih olovkom ili gelom za obrve oblikovati tako da nisu u potpuno oblom luku, već da imaju malo oštriji luk (“kut“). „Isklesaniji“ izgled lica dobijte nanošenjem rumenila u dugim potezima prema uhu -  sjenčanjem ispod jagodica. Koristite olovku za usne kako biste naglasili oblik usana.
Ublažite oštre linije četvrtastog lica

Strateško sjenčanje može pomoći ublažiti oštre linije četvrtastog lica, kakvo imaju Jennifer Garner ili  Demi Moore. Highlighterom je potrebno posvjetliti sredinu čela, brade te područje ispod očiju kako bi se istaknula sredina lica, a bronzerom potamniti “kuteve” lica (znači lijevo i desno gore na čelu i dolje na čeljusti) kako bi se vizualno kreirao ovalni oblik. Za oči odaberite mekan, ženstven i prozračan makeup. Izbjegavajte intenzivna sjenila i tuš za oči.

Obratite pozornost na obrve – za ovo lice najbolje su one s blago zaobljenim visokim lukom, što će ublažiti geometrijske konture lica. Na obrazima rumenilo nanesite na donji dio jabučica u kružnim pokretima prema gore i prema sljepoočnicama u obliku slova „U“ kako biste „razbili“ oštre linije lica. I na usnama izbjegavajte jake boje, radije odaberite prirodnije nijanse i prozračna sjajila.
Prividno stvorite zaobljenost kod izduženog oblika lica

Imate izduženo lice kao Sarah Jessica Parker? Kod ovakvog lica preporuča se izbjegavanje bronzera i highlightera. Eventualno nanesite malo bronzera na vrh brade kako biste vizualno skratili lice. Na očima, koncentrajte sjenilo na vanjskim uglovima, a tamniju boju uz liniju trepavica. Blago zaokruživanje linije gornje usne također pomaže dati mekši, zaobljeniji izgled. Rumenilo kružnim pokretima nanesite samo na jabučice obraza, nemojte ga nanositi duž jagodica jer će to stvoriti efekt oštrijih linija, a to želite izbjeći.
Uravnotežite proporcije srcolikog lica

Kod srcolikog lica, kao što je to u slučaju Christine Ricci ili Reese Witherspoon, ključ je iskoristiti šminku kako bi se smanjila razlika između širokog čela i uske brade tako da se čine sličnije širine. Kod srcolikog lica higlighter se nanosi na sredinu čela i bradu te veoma, veoma diskretno uz rub donjeg dijela čeljusti. Bronzer se nanosi na bočne strane čela i obraza (uz liniju kose). Izbjegavajte osvjetljavanje (highlighter) na vrhu jagodica jer ćete tako samo naglasiti ono što je već jako izraženo na vašem licu.
Na očima, tuš za oči i sjenilo držite blizu linije trepavica i izbjegavajte nanošenje prema gore i van. Kako biste fokus odvukli od istaknute brade i jagodica što se sjenila tiče odlučite se za ženstvene i prozračne tonove, a boju dodajte na usne kako biste ublažiti „oštre“ jagodice. Rumenilo nanesite na jabučice obraza u kružnim pokretima.
Naglasite ovalni oblik lica

Žene s ovalnim oblikom lica kao što su Eva Mendes i Jessica Alba, prave su sretnice i imaju puno više fleksibilnosti kada je u pitanju nanošenje šminke. No, postoji nekoliko trikova pomoću kojih se zbilja mogu istaknuti savršene proporcije ovalnog lica. Da biste zadržali ravnotežu, luk vaše obrve bi trebao biti nešto bliži sljepoočnici umjesto iznad šarenice oka, i obavezno naglasite oči i usne. Rumenilo nanesite u kružnim pokretima na gornji dio obraza. Pune, naglašene usne dat će vam sofisticirani izgled, umjesto zaobljenog.Foto: www.Apply-Sexy-Make-Up.com

 
Komentari
+2
 
selma20
 • 16.12.2011 15:42:41
 • Bodova: 108
 • Prijavi
odlicno za moj ovalan oblik licaa
tnx-ende
 • 15.2.2011 23:43:56
 • Bodova: 10491
 • Prijavi
imam ovalni oblik lica i nemam potrebe to naglašavati šminkom......a i duge obrve i pune usne imam prirodno.....
iva028
 • 15.2.2011 18:37:31
 • Bodova: 86
 • Prijavi
Slažem se sa ''trikovima'' za okruglo lice. :)
chloee
 • 14.2.2011 10:29:54
 • Bodova: 1050
 • Prijavi
super!