Savršena podloga za make up

Savršena podloga za make up

Kakva vam podloga najbolje odgovara i savjeti kako je nanijeti na lice

Mnogim je ženama pravi izazov dobro nanijeti podlogu na lice. Ona bi trebala izgledati prirodno, a to nije uvijek jednostavno postići. Kod nanošenja pudera praksa je vrlo bitna, ali uvijek će vam dobro doći još koji dobar savjet ili trik, koji će vam pomoći da odaberete metodu nanošenja podloge koja vam najbolje odgovara. 

Prije nego počnete razmišljati o tome kako nanijeti puder na lice, morate odabrati onaj koji vam najbolje odgovara. Vrstu podloge možete odabrati prema tipu kože. Kad govorimo o tenu, morate obratiti pozornost na to da li vam se koža masti, imate li suhu i oštećenu kožu, akne ili podočnjake.

Kao podlogu možete odabrati puder u prahu, kamenu, tekući ili puder u kremi. Za masne tipove kože idealni su puderi bez ulja, odnosno na bazi vode. Suhoj koži odgovaraju tekući puderi koji mogu prekriti nepravilnosti i ujedno vlažiti kožu. Normalnom ili mješovitom tipu kože s malo crvenila također može odgovarati tekući puder, koji će prekriti problematične dijelove.

Nakon što ste odredili kakav tip kože imate i koja vam vrsta pudera odgovara, morate odabrati nijansu. Nijansu uvijek isprobajte na koži lica pod dnevnim svjetlom. Ako se puder ne primjećuje, odabrali ste dobru nijansu. Za ten koji više vuče na bež, najbolji su puderi sa žućkastim nijansama. Tamnijoj koži će više odgovarati podloga s narančastom nijansom ili nijansom boje breskve.

Kad znate vrstu i nijansu pudera, još vam samo ostaje nanošenje na lice. Desetak minuta prije nego stavite puder, lice namažite dnevnom hranjivom kremom. Nakon nanošenja tekućeg pudera korektorom prekrijte crvenilo, podočnjake ili malo oživite boju kože (više detalja o prekrivanju nepravilnosti donosimo u idućem članku).

Puder možete nanijeti na tri načina: spužvicom, prstima ili četkicom. Za tekuće ili kremaste podloge idealan način nanošenja je prstima. Umočite vršak prsta u puder i stavite točku na čelo, nos, bradu i obraze. Počnite nježno masirati puder u kožu, od sredine lica, prema van. Ovo svakako radite pod dobrom rasvjetom, kako ne bi propustili neki dio. Nakon nanošenja pogledajte jeste li dobro prekrili lice.

Kako bi preciznije nanijeli puder na područja poput brade ili oko nosa, ta mjesta možete još prijeći s četkicom. Odaberite četkicu koja će vam doslovno omogućiti da „ličite“ lice, a postići  ćete ujednačenost boje i glatku podlogu. Kad četkicom nanosite puder na lice, uvijek na obrazima radite pokrete  u stranu i prema gore, a nos i bradu prekrijte pokretima prema dolje, dok po čelu radite horizontalne pokrete. Četkica je najbolja za nanošenje tekuće ili kremaste podloge.

Ako vam je podloga puder u prahu ili kompaktni puder, najbolji način za nanošenje je spužvica. Možete odabrati suhu ili vlažnu spužvicu. Kad nanosite puder, obrađujte jedno po jedno područje lica. Koristeći spužvicu, počnite od sredine lica, te razmazujte prema van, do obraza, brade i čela. Boja podloge bi se trebala stopiti s vašom kožom.

Bez obzira za koju se metodu odlučili, posebnu pažnju obratite na područje oko linije kose, duž vilice, područje oko očiju i iza ušiju (ako će vam kosa biti podignuta), te na kapke, jer je puder odlična podloga i za sjenilo.

 
Komentari
+2
 
buuu
 • 10.4.2013 20:04:48
 • Bodova: 13123
 • Prijavi
svašta nanesem na lice dok nisam zadovoljna :)
lady_
 • 16.12.2011 17:24:39
 • Bodova: 62
 • Prijavi
:)))
mimms
 • 5.4.2009 22:57:38
 • Bodova: 18
 • Prijavi
super savjeti..samo ja nikako da pogodim boju pudera
sjena4935
 • 12.3.2009 22:22:41
 • Bodova: 16
 • Prijavi
meni je izazov izabrati puder.... ja to nikad ne uspijem odabrati kako treba....
zena_24
 • 7.11.2008 14:48:12
 • Bodova: 20
 • Prijavi
Mene zanima kako uskladiti nijansu tečnog pudera i pudera u prahu koji bi se nanosio nakon tečnog pudera kao neka vrsta fiksatora. Da li puder u prahu treba biti svjetlije, tamnije ili iste nijanse kao i tekući puder??