Prikrijte nedostatke na licu korektorom

Prikrijte nedostatke na licu korektorom

Kakav korektor koristiti i kako ga nanijeti na lice

Za ispravljanje nedostataka na licu koristi se korektor. Njime se prikrivaju mrlje, ožiljci, proširene žilice, bore i sl. Sličan je puderu, a osim u sticku, može biti tekući ili kruti, te u brojnim nijansama.

Neke boje korektora bi se trebale uklopiti s prirodnom bojom vaše kože, tako da se ne vidi da ste je prekrili puderom ili korektorom. Pa ipak, neke nijanse korektora mogu biti tamnije, žućkaste ili zelene boje, ovisno o efektu koji želite postići.

Kakav korektor koristiti?

Tekući korektori najbolje prekrivaju veće površine poput podočnjaka, nejednakog tena na licu, crvenila i sl. Nakon nanošenja koža će vam izgledati baršunasto i svježe. Ipak, takvi korektori su dosta transparentni i ne prikrivaju jako dobro nepravilnosti, pa nisu previše učinkoviti kod prikrivanja prištića i drugih mrlja na licu. Budući da vlaže kožu, odlični su za suhu kožu, a dobro pristaju i normalnom tipu kože. Također oživljavaju kožu, zbog čega ona izgleda mlađe. Ne preporučaju se za masnu kožu. Možete ih kupiti u obliku olovke, štapića ili u tubi.

Kompaktni/kruti korektori bolje prikrivaju nedostatke na licu od tekućih, pa su zato odlični za prikrivanje crvenila, prišteva, manjih ožiljaka i slično. Zbog svojstava se teže nanose na kožu i teže se  uklapaju u podlogu. Zato jer imaju predebelu teksturu, ne preporučaju se za osjetljivo područje oko očiju. Preporučaju se za normalnu, suhu i mješovitu kožu, a mogu biti prekremasti za vrlo masnu kožu. Možete ih kupiti u prahu, kompaktne ili u obliku olovke.

Korektor u sticku omogućava točno i direktno nanošenje, te izvrsno prikriva nedostatke. Vrlo lako se nanosi i može se jednostavno prstima uklopiti u podlogu. Možete naći korektore u sticku za sve vrste kože, a osobito su dobri za masnu kožu, jer ne sadrže toliko vlage kao ostale vrste korektora, te bolje prikrivaju nedostatke. Za suhu kožu ovakav bi korektor mogao biti pretežak i mogao bi dodatno isušiti kožu.

Nanošenje korektora

Staviti korektor ispod podloge ili na podlogu? Na ovo pitanje ne postoji pravi odgovor, tako da odgovor u stvari ovisi o tome što vi više volite i kako vam bolje izgleda podloga. Osobno preferiram stavljanje korektora na tekući puder, a nakon njega stavljam puder u prahu. Stavite li korektor ispod podloge, postoji mogućnost da ćete ga obrisati kod nanošenja tekućeg pudera. Korektor bi trebao biti jednu ili dvije nijanse svjetliji od vašeg tena. Želite li prikriti crvenilo, koristite zeleni korektor, dok će vam za prikrivanje podočnjaka najbolje poslužiti korektor žućkaste nijanse.

Kod nanošenja korektora, preporuča se korištenje četkice, a zatim ga lagano prstima uklopite u podlogu. Pripazite da ne stavite previše korektora jer će vam podloga izgledati preteška, a uz to veća je vjerojatnost da će se vidjeti mjesta na koja ste ga stavili.

Za prikrivanje tamnijih krugova oko očiju, napravite korektorom nekoliko točaka ispod oka,  u kutu kod korijena nosa, te na kapak, pa ga lagano razmažite.

Pokušavate li prikriti ožiljak, pripremite tamniju podlogu. Koristite li korektor koji je iste nijanse kao i vaš ten, ožiljak će i dalje biti vidljiv. Tamniji tekući puder će omogućiti potpuno prikrivanje ožiljka. Ipak, bitno je da ne stavite pretamnu nijansu. Zadržite se na nijansama sličnim prirodnom tenu vaše kože.

Nakon nanošenja korektora, učvrstite ga puderom u prahu.

 
Komentari
+2
 
buuu
 • 1.4.2013 12:27:02
 • Bodova: 13123
 • Prijavi
dobila sam na poklon, izgleda ko olovka, i ucim se :)
lady_
 • 16.12.2011 17:30:27
 • Bodova: 62
 • Prijavi
svaka cast takoder .D
astoria
 • 12.8.2009 13:29:47
 • Bodova: 25884
 • Prijavi
Svaka cast onom ko je izmislio korektor!!!
mimms
 • 5.4.2009 23:08:55
 • Bodova: 18
 • Prijavi
ja najprije stavim korektor, pa zatim puder jer mislim ako stravim obrnuto da će mi se vidjeti mjesta premazana korektorom..ali najbitnije je da je boja što sličnija tenu kako bi lice izgledalo prirodno.