Nevidljivom šminkom prekrijte neprospavane noći

Nevidljivom šminkom prekrijte neprospavane noći

Zapamtite da je vaš cilj da vaša šminka izgleda prirodno, što znači da ne možete na sebe staviti slojeve nepotrebne šminke misleći da ste dobro obavili posao

Tri sata ujutro su, a vaš posao nije niti približno gotov, makar znate da imate još četiri sata za san. No, on ne dolazi u obzir. Kada završite s poslom, ako ikada završite, samo ćete se otuširati i pokušati šminkom sakriti da je iza vas besana noć. No, kako to ne bi ostalo na pokušajima, za vas smo pripremili savjete kako sakriti podočnjake, i osvježiti oči neprimjetnom šminkom. Ipak, ne možete izaći iz kuće izgledajući kao Drakula...


Blaženi korektor za oči

Kao što svako remek-djelo započne s čistim papirom, tako bi tako trebalo i izgledati vaše lice. Nakon što ste dobro oprali lice u toploj vodi, uklonili masnoću, prljavštinu i mrtve stanice kože, te nanesli hidratantnu kremu, vrijeme je za korektor. Nabavite onaj koji možete koristi za pokrivanje tamnih mrlja, ali i koji možete koristi kao podlogu za šminku. Dakle, ono što je najvažnije prilikom nanošenja korektora, je da oko očiju stvorite glatku svijetlu površinu na koju možete dalje staviti šminku.

Sjenilo za oči

Sljedeće što morate učiniti je izabrati sjenilo koje odgovara vašoj puti i tipu kože. Izaberite pastelne i svijetle tonove, koje dok nanesete izgledaju baš kao da vam koža ima prirodni sjaj. Neka to budu blage ružičaste ili beige nijanse. Izbjegavajte plave, smeđe, zelene i sive tonove, posebno one tamne, jer oni će samo ponovno istaknuti vaše prekrivene podočnjake.
Oprez s tamnim bojama

Naša je preporuka da u ovim situacijama na oči ne stavljate nikakve tamnije tonove, od svoje prirodne moje kože, ali ako ste se ipak odlučili za to, umjesto tamnih boja, našminkajte se istom tehnikom, ali koristeći svjetlije tonove. Neka kapci ostanu neutralne boje, a kako biste ipak lagano naglasili svoje oči, po rubovima kapaka nanesite svijetle tonove, smeđe ili sive boje. Kako ipak ne biste izgledali nakon toga poput rakuna, stavite vrlo malo sjenila, te ga s četkicom ili štapićem za uši, lagano razmažite da rub između tamnijeg i svjetlijeg sjenila nestane.

Lagan i svjetlucav puder

Jeste li ikada primijetili kako vaše lice ima prirodan sjaj kada se dovoljno naspavate? A, jeste li ikada primijetili da vaše lice nema sjaj kada ne spavate dovoljno? Upravo tu može uskočiti mineralni puder u prahu s visokim sjajem. On će vašem licu dati sjaj koji vam nedostaje. No, izaberite puder koji je lagan i nemojte ga nanositi u velikoj količini, bez obzira na stanje vašeg lica, jer će nakon neprospavane noći izgledati kao da imate masku na licu. Stavite ga na ključna mjesta – jagodice, bradu, nos  i čelo.

Malo maskare

Zapamtite da je vaš cilj da vaša šminka izgleda prirodno, što znači da ne možete na trepavice staviti pet slojeva maskare i misliti da će to dobro izgledati. Zbog toga će vam tu pomoći uvijač za trepavice. Nanesite sasvim malo maskare, a ostalu čaroliju neka napravi uvijač. Na taj način trepavice će vam izgledati prirodno, a oči će vam se jednostavno „otvoriti“.

Također, razmislite o nanošenju smeđe ili prozirne maskare ukoliko ju posjedujete. Ako ste pak jedna od onih sretnica koja ima duge, guste i tamne trepavice, jednostavno preskočite maskaru i koristite samo uvijač za trepavice.
Bijela olovka za oči

Bijela olovka za oči jednostavno je nešto što morate imate ukoliko želite da vaše oči izgledaju veće i odmorne. Naime, sve što trebate učiniti je bijelu olovku za oči nanijeti na unutarnji rub donjeg kapka, baš kao što nanosite crnu olovku za oči kada želite postići efekt „smoky eyes“.

Naravno, postoje još određeni trikovi sa šminkom koji vam mogu prekriti neprospavanu noć, no njih ćete morati sami otkriti, jer svatko od nas izgleda drugačije. S obzirom da sigurno nećete imati niti volje, niti vremena, da nakon neprospavane noći radite čuda sa šminkom, poigrajte se s nevidljivom šminkom prilikom izlaska na kavu u grad i sl.
(vam)

 
Komentari
+2
 
gogsa
  • 7.2.2015 13:14:53
  • Bodova: 78544
  • Prijavi
Potpisujem sve, odlični savjeti. Najbitniji po mome pravilno nanesen korektor.
malilu
  • 1.12.2010 14:00:25
  • Bodova: 23489
  • Prijavi
dai...ako lumpujem cijelu noc i za pola sata odma bjezim na posao (kao sto se vec desilo par puta:P) mislim da nije ni bitno dal izgledam ko drakula ovo ono.. nikakva sminka... umijem se, maknem prijasnju sminku i idemo dalje... dan poslje tulumarenja sminka ne postoji.. :) samo se sanja o krevetu
astoria
  • 1.12.2010 11:39:52
  • Bodova: 25884
  • Prijavi
Nista novo i neprocitano.Ovakav tekst vec postoji,samo je ovaj danasnji malo prepravljen.