Lagani makeup za zimsku sezonu

Lagani makeup za zimsku sezonu

Modni stručnjaci predlažu zimske trendove

Svatko od nas ima neki svoj stil šminkanja, koji odgovara njegovom odijevanju i karakteristikama lica i kože. No želite li ovu zimu pratiti trendove evo što predlažu poznati vizažisti i modni stručnjaci.

Blijede oči i ružičaste usne

Na lice nanesite korektor koji je za nijansu svjetliji od podloge. Za svježi izgled lica nanesite na jagodice rumenilo svjetloružičaste boje ili nježne boje breskve (ovisno o vašoj puti) . Nakon toga uobličite liniju lica broncerom, kojeg nanosite uz rub lica i duž linije vilice.

Dodatni savjet: Puder u prahu nanesite na lice velikom četkom, tako nećete imati previše rumenila na licu.

Ove zime u trendu su gotovo nenašminkane, „blijede“ oči, pa se barem nećete morati previše mučiti prilikom šminkanja. Kao bazu nanesite na kapke sjenilo boje vanilije, a kao liner upotrijebite tamno smeđe sjenilo duž linije trepavica, preko cijelog kapka sve do nabora. Uvijek uvijte trepavice prije nanošenja maskare, kako ih ne biste oštetili. Nanesite dva sloja maskare.

Na usne ovu zimu stavljajte ruževe nijansi bobičastog voća, poput maline. Želite li spriječiti razmazivanje ruža, kao bazu na usne nanesite korektor ili tekući puder. Korektor ili puder nanesite na vanjski rub usana i tako neće imati problem sa razmazivanjem šminke.

Nanesite sloj balzama za usne sa zaštitnim faktorom kako biste ih zaštitili od sunca i spriječili pucanje usana. Balzam će omekšati i navlažiti usne, ali neće biti masne za nanošenje ruža. Za maksimalnu preciznost pri nanošenju ruža, koristite kist za usne tako da ga možete nanijeti uredno i ravnomjerno. Uz nijanse ruža koje vuku na ljubičastu boju, nanesite svjetlucavo sjajilo za usne slične nijanse.

Izgledajte glamurozno za samo 10 minuta

0-3 minute - Koristite puder u sticku kao bazu šminke - nudi prirodni izgled tekućeg pudera, preciznost korektora i čist završetak poput pudera u prahu. Nanesite ga na kožu lica i prstima utrljajte da izgleda prirodno.

4-7 minuta - Za dramatične oči nanesite sjenilo ili olovku na bazi vode / gela. Blijedom nijansom iscrtajte kapke od linije trepavica do nabora kapka. Prstima razmažite sjenilo sve do obrve. Koristite tamnije sjenilo / liner i iscrtajte mekane linije tik uz liniju trepavica. Podebljajte na vanjskim uglovima i nježno razmažite preko cijelog kapka.Uvijte trepavice i nanesite maskaru.

8-10 minuta – četkicom obrubite usne, a zatim ih ispunite ružem po želji. Za kraj, na sredinu usana nanesite bezbojno sjajilo za usne.

Foto: Givenchy
Carolina Herrera

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 1.4.2013 15:30:07
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
lijepo. ja sam nekako uvijek za laganu šminku. što sam starije rjeđe se šminkam i puno manje šminke stavim
jasika
  • 7.12.2009 22:17:51
  • Bodova: 633
  • Prijavi
baš mi se sviđa
lomic
  • 4.12.2009 1:17:36
  • Bodova: 3394
  • Prijavi
Hvala na savjetu!