Kratak vodič za oblikovanje obrva

Kratak vodič za oblikovanje obrva

Nakon desetljeća čupanja obrva do iznemoglosti, proteklih nekoliko godina, pune, prirodne obrve konačno su u modi. Međutim, ako i vi, kao i većina žena, vučete posljedice iz dana kada su obrve bile svedene na jednu tanku crtu, morate ih svakodnevno sređivati i oblikovati. Zato vam predstavljamo kratak vodič za oblikovanje obrva!

Korak 1 - dovedi obrve u red

Prije nego krenete u akciju oblikovanja i sređivanja obrva, morate se uvjeriti da su one čiste i uredne. Pinceta i četkica za češljanje obrva sasvim su dovoljne za ovaj proces, mada ne bi bilo loše i da imate zrcalo koje povećava. Uklonite sve dlačice koje strše, a odlučite se za oblik koji je najprirodniji u odnosu na vaše lice.

Korak 2 – definiranje obrva

Za definiranje obrva potrebna ti je dobro našiljena olovka. Njom lagano pređi prvo po donjem rubu obrva, a zatim po gornjem. Srednji dio obrve nemoj popunjavati.

Korak 3 – popunjavanje

Nakon definiranja, vrijeme je da popuniš srednji dio obrva. Za ovaj korak bit će ti potrebna dva sjenila za obrve različitih nijansi – svjetlije i tamnije. Počni s tamnijom nijansom, koju ćeš nanijeti od kraja prema sredini obrva. Zatim nanesi svjetlije sjenilo od sredine pa do samog početka obrva. Na ovaj način tvoje obrve će biti potpuno prirodne, s blagim ombre efektom.

Korak 4 – fiksiranje

Nakon definiranja i konturiranja na red dolazi fiksiranje. Za ovaj korak potrebna ti je specijalna maskara za obrve u približnoj nijansi tvojih prirodnih obrva koja će fiksirati obrve tako da izgledaju savršeno uredno. Naravno, nemoj pretjerati s maskarom ili olovkom kako ti obrve ne bi izgledale neprirodno.
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 22.11.2018 15:04:10
  • Bodova: 23693
  • Prijavi
Jako dobro objašnjeno , ali toliko koliko mi je obrva ostalo , nemam šta na njima ni popravljati.