Kako odabrati pravu podlogu za make up

Kako odabrati pravu podlogu za make up

Savjeti stručnjaka pri odabiru make-up-a

Boja je plod materije i svjetla. Materija su sve boje vašeg lica: boja kose, očiju, obrva i boja tena, a svjetlo je svako svjetlo kojemu smo izloženi. Budući da se svi razlikujemo upravo po tim elementima, koristimo sinonime: proljeće, ljeto, jesen i zima za određeni tip.

Upoznajte na zabavan način one nijanse koje vam zaista dobro stoje, a koje do sad možda nisu bile vaš izbor, ali vašem licu daju neobjašnjivi izraz svježine i ljepote, koji svi priželjkuju! Ovaj tjedan dajemo vam savjete za odabir podloge za šminku. Boja podloge, tekućeg pudera ili kreme u boji obično je noćna mora. Ne mora tako biti...


Proljetna paleta ili sunčanaŽene PROLJEĆA nužno trebaju, kao i sve ostale, birati boju podloge u skladu sa svojom bojom tena. Kod ovih 'prirodno' sunčanih, nerijetko i pjegastih lica, u boji breksvice, marelice, karamele ili meda, boja podloge mora pratiti (ovisno o sezoni) boju tena. Uvijek vodite brigu da je vaše lice naoko lagano osunčano i da će svaka hladna nijansa roza podloge ili boje pijeska 'umrtviti' ten i učiniti da izgledate umorno i beživotno.

Napomena: žena PROLJEĆE ne podnosi dobro jake kontraste, tako bi bilo dobro svoj make up uskladati po jednoj boji, ali različitih nijansi.
Ljetna paleta ili mjesečeva


Tekući puder uvijek prati prirodnu boju tena, no kod žene LJETA nek bude s jedva primjetnim roskastim tonom ili neutralan poput boje pijeska, a kod onih jako svjetlih puti u boji bjelokosti.

Napomena: žena LJETO, kao i žena PROLJEĆE ne podnosi dobro jake kontraste, tako bi bilo dobro svoj make up uskladiti po jednoj boji, ali različitih nijansi. I ni u ovoj paleti nema crne.Jesenska paleta ili zemljana


Ten žene JESENI obično traži toplu podlogu kao boju tekućeg pudera. Naći će je ako odabere boju meda, neke od terracotta, a kod onih vrlo svjetlih i u boji tamnije breskvice, te ponekad u boji bjelokosti.

Napomena: žena JESEN s obzirom na kvalitetu svoji prirodnih kolorita dobro podnosi kontraste, i boje make up-a može i kombinirati. Npr. boja ruža tamno ljubičasta, duboka, a sjenilo šumski zeleno ili tamno plavo.Zimska ili zvjezdana paleta  


Tekući puder za ženu ZIMA može varirati od onog porculanski svijetlog (žena takvog tena vrlo često ima jako tamnu kosu = kontrasti!!) do boje pijeska i drugih neutralnih tonova, koji u sebi mogu imati i roskasti ton.

Žena zima najbolje podnosi kontraste, a oni vole njenu hladnu intenzivnu ljepotu.Otkrijte koji ste tip

Ispunite upitnik na www.profashion.hr i 'skinite' iPhone aplikaciju na svoj iPhone... Budite majstor svog make upa!!
A one najsretnije i najspretnije ćemo i nagraditi.

Do 25. kolovoza pošaljite svoju fotku na info@profashion.hr, na kojoj ste koristili proizvode DEBORAH kozmetike prema našim savjetima i osvojite vrijedne nagrade;
1.       Sjenilo za oči HI-TECH MONO, maskara ABSOLUE HI-TECH, KHOL-KAJAL i EUPHORIC SHINE sjajilo za usne
2.       Sjenilo za oči HI-TECH MONO, maskara ABSOLUE HI-TECH, lak za nokte SHINE-TECH i EUPHORIC SHINE sjajilo za usne.

Dobitnice su:
Neda Nožinić, Nova Gradiška i Petra Meštrić, Sračinec

 
Komentari
+2