Evo zašto ne bi trebala nositi šminku svaki dan

Evo zašto ne bi trebala nositi šminku svaki dan© Unsplash

5 razloga koji će te uvjeriti da je ponekad dobro izaći bez šminke

Zbog određenih ideala o ljepoti koji su nam nametnuti, mnogim je ženama postalo nezamislivo da izađu iz kuće bez make-upa na licu.

Iako volimo šminku i činjenica je da se svaka žena dobro osjeća kada se malo dotjera, vrlo je važno naučiti prihvatiti samu sebe i svoju prirodnu ljepotu. 

Ponekad nema ničeg boljeg nego izaći među ljude sa svježim tenom, bez trunčice šminke i s osmijehom na licu. Ljepota dolazi iznutra, iako mnogima to možda zvuči kao klišej. Sretna i zadovoljna žena uvijek će izgledati lijepo, sa šminkom ili bez nje. 

Neke od razloga koji će te uvjeriti da ne trebaš nositi šminku baš svaki dan donosimo u nastakvu.


Foto: Unsplash

Šminka nije dobra za tvoju kožu

Malo korektora i eyelinera možda će ti pomoći da se osjećaš samopouzdanije i ljepše, no jedan od glavnih razloga zbog kojih bismo ponekad trebale preskočiti make-up je taj da on može negativno utjecati na našu kožu. Teška šminka može začepiti pore te izazvati mnoge druge reakcije, osobito na osjetljivoj koži. Naime, u mnogim proizvodima za šminkanje, osobito puderima, nalaze se štetni sastojci koji nisu dobri za kožu. Želiš li svojoj koži učiniti uslugu, nemoj se šminkati svaki dan.  
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
dodaa
  • 20.10.2019 15:52:00
  • Bodova: 34934
  • Prijavi
Full makeup najčešće nosim za neke svečane prigode,nikako za svaki dan.