Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ekološka kozmetika – novi trend koji čuva tvoje zdravlje, ali i zdravlje planete. Evo nekoliko naših favorita

Ekološka kozmetika – novi trend koji čuva tvoje zdravlje, ali i zdravlje planete. Evo nekoliko naših favorita© Unsplash

Zagađivanje okoliša i svoje kože toksičnim makeup proizvodima je out, održivost i prirodna njega su in

Jesi li se ikada zapitala kako tvoja makeup rutina utječe na planet? Svake godine milijuni i milijuni bočica, tuba i posudica završi na odlagalištu otpada, a većina ih je napravljena od plastike kojoj je potrebno i do tisuću godina da se razgradi. A niti sastojci koji se nalaze unutar tih bočica nisu puno bolji. 

Polemike oko štetnosti pojedinih sastojaka poput parabena još se vode. Kroz povijest je u kozmetici korišten niz štetnih kemijskih spojeva koji su postepeno zabranjeni za uporabu, što znači da ni danas ne možemo biti sigurni da su svi sastojci koje nalazimo u prosječnom beauty proizvodu sigurni
  
Neke kompanije prepoznale su potrebu nas kupaca koji želimo svojoj koži, ali i planetu, pružiti samo nabolje i nesigurnije kada je u pitanju makeup stoga su se okrenule novom trendu, ekološki prihvatljivoj kozmetici. Sam pojam je poprilično širok, ali okvirno obuhvaća kozmetiku koja je proizvedena, pakirana i testirana na ekološki prihvatljiv način. Potpuno eko-friendly kompanije paze ne samo na krajnji proizvod, nego i na to gdje su i kako sirovine nabavljene i kako će proizvod i pakiranje utjecati na okoliš nakon što se baci. 

No iako kompanije čine svoj dio, drugi dio odgovornosti je na nama. Svojim odabirom možeš značajno utjecati na okoliš i samu makeup industriju. Jednom kada se više nas okrene ekološki prihvatljivim izborima, industrija će to brzo prepoznati. Zato idući puta kada budeš birala kozmetičke proizvode, na umu osim svog zdravlja imaj i zdravlje Zemlje. Izdvojile smo nekoliko proizvoda s kojima možeš krenuti. 

  
Axiology

Osnivači kompanije Axiology htjeli su stvoriti najčišće i etički najprihvatljivije ruževe na svijetu, a u tome su i uspjeli. Za svoje proizvode koji nisu testirani na životinjama, ne sadrže palmino ulje i sintetičke mirise, kažu da su '100% bez zla'. Popis sastojaka koji se nalaze u ovim ruževima je jako transparentan i čini ga samo 10 sastojaka. Neki od njih su organsko ulje avokada, kokosa i ekstrakt bazge. U ponudi ćeš pronaći ruževe širokog raspona nijansi koji su pakirani u ambalažu koja se može ponovno upotrijebiti ili reciklirati. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Axiology (@axiology_beauty) on

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
dodaa
  • 1.5.2020 18:29:02
  • Bodova: 33860
  • Prijavi
Alverde je pun alkohola. Ne smeta mi nešto previše alkohol ako ga nema puno, ali od nekih proizvoda koje sam probala znalo me je lice peckati.