Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Brzo i učinkovito: Saznale smo koji je najbolji način da očistiš make up spužvicu

Brzo i učinkovito: Saznale smo koji je najbolji način da očistiš make up spužvicu© depositphotos

Svakodnevnom uporabom, bilo koji pribor za šminkanje na sebe nakuplja mrtve stanice kože, prljavštinu, masnoću s lica i bakterije - to znači da svoje make up spužvice moramo čistiti svakodnevno

Make up spužvice ili popularni beauty blenderi sastavni su dio kozmetičke torbice svake žene jer se upravo njima najlakše nanosi tekući puder, ali i ostali proizvodi, poput bronzera, highlightera i rumenila. Toliko su praktične i prekrasne, sve dok ih jednom ne upotrijebimo - tada postaju prljave od svih silnih proizvoda koje smo njima nanosili i upravo si tada postavljamo pitanje - koji je zapravo najbolji način da ih očistimo i koliko ih često uopće moramo čistiti?
 

Uzmemo li u obzir da su spužve po svojoj prirodi sklone prikupljanju bakterija, to je samo razlog više da svoju make up spužvicu redovito čistimo. Uz to, činjenica da ove spužvice dodiruju naše lice i da na njima vjerojatno ima bakterije, vrlo je važno održavati ih čistima i suhima. Svakodnevnom uporabom, bilo koji pribor za šminkanje na sebe nakuplja mrtve stanice kože, prljavštinu, masnoću s lica i bakterije - to znači da svoje make up spužvice moramo čistiti svakodnevno, posebno ako imamo osjetljivu kožu sklonu aknama.  
 

via Giphy

Spužvice je najbolje oprati ujutro prije nanošenja šminke jer tada ima dvostruki učinak - ne samo da će biti čista i dezinficirana prije nego li dođe u kontakt s kožom, već će biti mokra i spremna za upotrebu te će se proizvodi na taj način lakše nanijeti. Kada govorimo o čišćenju make up spužvica, postoje dva efikasna načina na koji ih možeš očistiti.
 

1. Čišćenje pomoću sapuna ili sredstva za čišćenje make up spužvica

Najbolji način na koji možeš očistiti svoju make up spužvicu i tako dobiti najbolje rezultate jest pomoću blagog sapuna ili sredstva koje je posebno namijenjeno čišćenju spužvica te koje je formulirano za nježno uklanjanje mrlja bez oštećenja spužvice. Svoju spužvicu možeš očistiti u nekoliko koraka:
 
  • Temeljito navlaži spužvicu i trljaj ju o sapun ili na nju nanesi sredstvo za čišćenje, a posebno obrati pažnju na dijelove na kojima se nalaze mrlje.
  • Istisni spužvu ispod tekuće vode dok voda koja curi iz spužve ne bude bistra. Ako ostanu mrlje, ponovi postupak.
  • Spužvu razvaljaj na suhom ručniku i ostavi da se osuši na zraku.
 
(Foto: Pexels)
 

2. Čišćenje pomoću deterdženta za posuđe

Svoju make up spužvicu možeš očistiti i deterdžentom za pranje posuđa - posebno ako se koristi i za odmašćivanje, jer će na taj način odlično ukloniti sve mrlje. I za to ti je potrebno svega nekoliko koraka:
 
  • Nanesi malo deterdženta direktno na spužvicu i masiraj ju 60 sekundi.
  • Stisni prstima kako bi se sapun upio u spužvicu, a zatim ju na nekoliko minuta uroni u vodu.
  • Ponovno ju stisni, a zatim ju temeljito isperi sve dok iz spužvice neće izlaziti bistra voda
  • Nježno ju uvaljaj na ručnik kako bi uklonila višak vlage i ostavi da se osuši na zraku.
 
(Foto: Pexels)
 
Komentari
+2
 
madeal
  • 7.8.2020 22:31:44
  • Bodova: 323
  • Prijavi
Jos nisam isprobala sa sredstvom za pranje posuda ali zasto ne,svakako budem iduci put. Nazalost nekada smo u guzvi i ne mislimo na neke sitne ali vazne stvari pa tako ni na pranje cetkica i blendera. Ja se trudim sto cesce,do sad sam prala za samponom za kosu (volim isprobavati nove i onda ako mi ne odgovara s njima). Imam jedan savrsen kist ali nazalost jako se tesko pere pa njega ostavim u micelarnoj vodi malo pa onda samponom,ocisti ostatke sminke s cetkica i blendera savrseno.