5 koraka za uklanjanje šminke koji će pomoći da tvoja koža izgleda mlađe

5 koraka za uklanjanje šminke koji će pomoći da tvoja koža izgleda mlađe© www.profimedia.hr

Samo pranje lica nije dovoljno da se uklone svi tragovi šminke

Zdrava koža zahtijeva temeljito čišćenje, ali ponekad, bez obzira koliko temeljito isprala lice jednostavno ne možeš skinuti svu šminku. Skidanje make up-a nije jednostavna stvar već ritual koji moraš shvatiti ozbiljno kako bi imala blistavu i zdravu kožu lica.

Donosimo ti pet koraka koji će ti pomoći da skineš šminku s lica bez oštećenja kože. 
 

via Giphy


1. Prije uklanjanja šminke 

Uklanjanje šminke započinje dobrom pripremom. Ako imaš masnu kožu, trebala bi odabrati proizvode bez ulja, dok su proizvodi s hidratantnim učinkom prikladni za suhu kožu. Kosu digni u rep ili je samo skloni s lica tako da ne ometa  čišćenje, a kožu prije nanošenja bilo kojeg proizvoda operi hladnom vodom.   
 

2. Uklanjanje šminke s očiju 

Ukoliko koristiš vodootpornu šminku, najbolji izbor je sredstvo za uklanjanje na bazi ulja. Temeljito navlaži pamučne blazinice proizvodom i pritisni ih na oči. Pričekaj 10-20 sekundi, a zatim nježno pomiči blaznicu preko očiju, bez trljanja. Koža oko očiju je vrlo osjetljiva pa je preporuka je se da kupiš blago sredstvo koje je neće iritirati.  Pomiči blazinicu u jednom smjeru od unutarnje do vanjske strane. Zatim je okreni na čistu stranu i gurni je prema dolje na trepavice.


(FOTO: www.profimedia.hr) 
 

3. Uklanjanje šminke s usana 

Nakon očiju, red je na usnama. Cilj je šminku skinuti tako da ne raširiš ruž po cijelome licu. Možeš koristiti posebne proizvode iako je obični vazelin sasvim dovoljan. Nanesi ga na usne, ostavi da stoji 5 minuta i obriši blazinicom. Nemoj jako trljati da ne oštetiš usniced. 
 

4. Uklanjanje šminke s lica 

Možeš početi s micelarnom vodom. Navlaži pamučnu blazinicu i obriši lice. Ne zaboravi na područje ispod čeljusti i iza ušiju. Obavezno očisti i liniju kose. Nakon toga možeš koristiti sredstvo za uklanjanje šminke, nanoseći ga kružnim pokretima na lice i vrat. Isperi lice vodom i osušite pamučnim ručnikom lagano tapkajući. Možeš koristiti i papirnati ručnik kako bi spriječila širenje bakterija. Ne trljaj kožu već ju samo natopi vodom.


(FOTO: www.profimedia.hr) 
 

5. Nakon uklanjanja šminke 

Ovo je posljednja faza postupka. Možeš nježno masirati lice kako bi vratila elastičnost i povećala protok krvi. Definitivno trebaš nanijeti hidratantnu kremu da ti se koža ne osuši.


 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 4.1.2020 21:21:47
  • Bodova: 50798
  • Prijavi
Vrijedi pokušati.