Znaš li što je yoni jaje i kakve su njegove dobrobiti za žene? Mi smo saznale o čemu se radi

Znaš li što je yoni jaje i kakve su njegove dobrobiti za žene? Mi smo saznale o čemu se radi© Profimedia.hr

Koristile su ga konkubine i carice u drevnoj Kini, a danas za njim posežu žene diljem svijeta u želi da poboljšaju seksualni život, ali i zdravlje

 
Yoni znači sveto mjesto, a odnosi se na vaginu. Ovo jaje koristi se za jačanje zdjeličnih i vaginalnih mišića, održavanje zdravlja reproduktivnih organa, poticanje cirkulacije u zdjelici i intenziviranje orgazama. Također, pomoći će ti u balansiranju hormona, očuvanju zdravlja mjehura te buđenju ženske i kreativne energije.
 
Yoni jaje najčešće je napravljeno od žada, a može biti i od drugih vrsta kamena i kristala. Odlučiš li se nabaviti ga, vodi računa da nije od nekog umjetnog materijala i da je iz provjerenog izvora. Odnosno, ne kupuj prije, no što provjeriš kvalitetu. Za početak se preporuča jaje od žada i to ono veće, a kako mišići budu jačali prelazi se na manje jaje. 

 

Jaje od žada, ljubavno ili yoni jaje nosiš u vagini. Van ga izvlačiš pomoću vrpce koja se provlači kroz rupicu na jajetu. Ista ta vrpca koristi se i kod određenih vježbi.
 
Postoji nekoliko desetaka vaginalnih vježbi (među njima su i Kegelove vježbe za jačanje zdjeličnog dna) u kojima se koristi jaje žada. U početku ćeš vježbati ležeći, kako bi osvijestila koje mišiće trebaš aktivirati da bi pritisnula yoni jaje, kada ovladaš tehnikom prijeći ćeš na vježbe u stajaćem položaju. Dovoljno je svakodnevno vježbati po par minuta. 

Nježno ga stavi u vaginu, ne preduboko. Pusti svojim mišićima da to učine. Ne žuri se. Promotri kako se osjećaš i što sve možeš učiniti  s jajetom kada je u tebi.

Osim na tjelesno zdravlje, kao što smo već spomenuli, yoni jaje djeluje i na psihu, pomaže ti da se povežeš sa sobom, upoznaš svoje tijelo i u njemu se osjećaš dobro, što je preduvjet za kvalitetan seksualni život. 
 
Vrlo je važno voditi računa o higijeni i paziti da jaje od žada prije, no što ga staviš u sebe, bude čisto. Nije na odmet niti posavjetovati se s ginekologom o ovoj praksi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? Next time you are with your beloved and things are getting hot ?? and steamy ?? instead of jumping right into the fire, try opening to the electrical tingling sensation of vibrant life energy.? ? This vibrancy can be extracted from erotic energy and converted into expanded consciousness. That’s what enables you to experience subtle orgasms and prolonged orgasmic states.? ? Fast and fiery s-x has its place, however in most cases it tends to obliterate consciousness by too much heat.? ? To experience the profound potential that lovemaking has we want to mix? hot ?? and cold ?? , ? fire ?? and water ?? , ? ? … Through that yin and yang ?? alchemy is created and produces the stream of higher consciousness.? ? Try sending love energy instead of lust for the entire duration of your play and be mesmerised by the alchemy that happens!? ? ? #sofiasundari #sacredsexuality #liberationintoorgasm #liberationintoorgasmimmersion

A post shared by Sofia Sundari (@sofiasundari) on

 
  • Dva načina na koje yoni jaje poboljšava tvoj seksualni život

Čini te osjetljivijom na podražaje i pojačava orgazme

Mišići zdjeličnog dna kontrahiraju se tijeom orgazam. Ako su ti ovi mišići slabi i orgazmi će biti. S druge strane, budeš li ojačala mišiće zdjeličnog dna, osigurat ćeš si intenzivne orgazme. Porođaj i starenje općenito oslabljuju ovu skupinu mišića pa bi svaka žena trebala voditi računa o tome da ih ojača i održava jakima. Ne samo zbog seksa, već i zbog zdravlja (slabi mišići zdjeličog dna dovode do inkontinencije i spuštanja (prolaps) organa zdjelice). Osim toga, nije bitno samo da mišići zdjeličnog dna budu jaki, već da ih možeš i opustiti kada želiš. Konkretno, ovdje mislimo za vrijeme seksa. Da ih možeš stezati i opuštati po osjećaju i doživljavati dublje, intenzivnije orgazme.

Pomaže ti da upoznaš svoje tijelo i povežeš se sa sobom

Ovaj "stari ženski prijatelj" otkrit će ti što voliš u seksu, odnosno što ti godi i što te uzbuđuje pa ćeš to moći reći svom parneru. Muškarci ne čitaju misli i vole da im žene kažu što žele. Tvoj seksualni život dobar je onoliko koliko ti je dobra komunikacija s partnerom. Istraži svoje tijelo, prouči ga, osjeti i sa svime što otkriješ upoznaj svog partnera. Na taj način ćeš produbiti svijest o svojoj  seksualnosti i poboljšati seksualni život. 

 
 
Komentari
+2