Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ženski libido - puno je zabluda oko njega, a ovo su one najveće

Ženski libido - puno je zabluda oko njega, a ovo su one najveće© Pexels

Ženska seksualna želja tek se u posljednjih nekoliko desetljeća gleda kao nešto što ne ovisi o muškarcu i njegovu zadovoljstvu

Zbog žena su muškarci započinjali ratove i odricali se kraljevstva - sjeti se samo Edwarda VIII, strica sadašnje engleske kraljice koji je zbog Amerikanke Wallis Simpson, nedovoljno dobre za kraljevsku krunu, odlučio abdicirati u zamjenu za vjenčani prsten koji će, treći po redu  ( Wallis je prije Edwarda bila dvaput u braku), nataknuti svojoj dragoj.

One su za muškarce predmet obožavanja, muze, ljubavi njihovih života, majke njihove djece, no do prije par desetljeća jedva da ih se i pitalo uživaju li u seksu. Seks je donedavna bio još jedno od područja u kojem su bitniji muškarci pa se i istraživao kako takav. Baš zbog toga seksualni život žena još je i danas pun zabluda i neodgovorenih pitanja (tek se 2008. godine magnetnom rezonancijom otkrila anatomija klitorisa), iako smo se velikim koracima i brzo odmakle od toga da smo samo nešto lijepo, toplo i puteno pod plahtama. 

U nastavku pročitaj nekoliko zabluda, koje su konačno i nazvane takvima, o seksualnoj želji žena.
  
Rijetke su žene s niskim libidom

Netočno. Niska seksualna želja vrlo je česta kod žena. Procjenjuje se da je jednoj od tri žene seks nebitna stavka u životu, a posebno je zanimljivo da slab libido pogađa žene svih dobnih skupina, različitih životnih stilova, etničke pripadnosti, statusa veze i  seksualne orijentacije.To znači da žena u naponu snage i ljepote može imati nizak libido jednako kao i žena u poodmakloj dobi.
Najveći neprijatelji libida su kronični stres, bolesti, lijekovi, brige i negativno razmišljanje. 


(FOTO: Pexels)
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2